17:32 12.04.2024

Зеленський у Чернівцях провів зустріч із делегацією Світового конгресу українців

2 хв читати
Зеленський у Чернівцях провів зустріч із делегацією Світового конгресу українців

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю провів зустріч із делегацією Світового конгресу українців, яка прибула до Чернівців із Бухареста для проведення свого саміту.

Як повідомила пресслужба глави держави, у саміті Світового конгресу українців у Чернівцях беруть участь понад 200 очільників і представників українських громад із 55 країн світу.

"Наша зустріч - це дуже важливий сигнал для наших громад за кордоном і наших партнерів. Це важливий сигнал підтримки для українців, які щоденно боронять нашу державу. Це важливий сигнал і для військових - вони не одні на фронті й буде підтримка", - сказав президент.

Глава держави наголосив на важливості активної роботи Світового конгресу українців з урядами, парламентами й громадами іноземних держав, щоб забезпечувати міжнародну підтримку України.

Зеленський також зазначив, що Світовий конгрес українців підтримує освітні програми для українських дітей.

"Я знаю, що у вас є багато освітніх і культурних програм, які ви реалізуєте на різних континентах. Дуже важливо, щоб наші діти, які зараз за кордоном, не втратили українську культуру. Програми, книжки, мова - цей напрям також дуже важливий. Ми хочемо потім повертати наших дітей в Україну та відбудовувати державу", - сказав він.

Зі свого боку президент Світового конгресу українців Павло Ґрод наголосив, що головна мета сьогодні - перемога України над агресором, і конгрес завжди підтримує Україну на цьому шляху.

"Ми всі горді бути українцями. А сьогодні українці стали на першому місці як найхоробріший народ в усьому світі", - зазначив Ґрод.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА