17:14 12.04.2024

КМДА призупинила аукціон зі здачі в оренду столичного Житнього ринку

2 хв читати

Проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку в Подільському районі Києва зупинено, повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації в п'ятницю.

"Дослухавшись громадськості, Департамент промисловості та розвитку підприємництва звернувся до Департаменту комунальної власності з проханням відмінити проведення аукціону 15 квітня. Далі департаменти спільно з громадськістю напрацюють оновлені умови для майбутнього інвестора, які дозволять створити і втілити оптимальну концепцію відродження ринку", - йдеться в повідомленні.

"Враховуючи резонанс серед громади Києва щодо збереження "Житнього ринку" та його цільового призначення, ми прийняли рішення не проводити аукціон зараз, напрацювати разом з киянами нові умови конкурсу та вимоги до потенційного орендаря. На це нам потрібен додатковий час", - повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костіков.

Він додав, що головною умовою оренди будівлі ринку залишиться термінове виконання капітального ремонту та збереження функціоналу його будівлі, оскільки збудована 1980 року, вона потребує капітального ремонту після понад 40 років експлуатації, щоб відповідати сучасним реаліям.

"Водночас саме бачення концепції відродження ринку обов'язково має бути погоджене з киянами. Над цим і працюватимуть найближчим часом профільні департаменти спільно з представниками громадськості", - наголосили в КМДА.

Як повідомлялося, у лютому 2022 року ТОВ "Танджерін" стало переможцем аукціону з оренди частини Житнього ринку, приміщень та антресолей другого поверху загальною площею 4,1 тис. кв. м із пропозицією 1 млн грн/міс. (без ПДВ). Наприкінці 2022 року керівник мережі ресторанів Tarantino Family Флоріан Боллен заявляв про намір інвестувати в реконструкцію ринку.

20 березня Департамент комунальної власності Київської міськдержадміністрації оголосив тендер на оренду Житнього ринку на вул. Верхній Вал, 16, зі стартовою ціною в 2,4 млн грн на місяць (без ПДВ). Згідно з оголошенням у системі "Прозорро.Продажі", площа об'єкта становить 11,1 тис. кв. м. За умовами аукціону, орендар зобов'язується відшкодувати комунальні витрати, земельний податок та інші платежі, а також виконати власним коштом капітальний ремонт (реконструкцію) будівлі.

Термін оренди - 15 років. Новий орендар також зможе передати приміщення в суборенду. Аукціон призначено на 25 березня. Гарантійний внесок становить 1,6 млн грн.

Мер Києва Віталій Кличко тоді заявив, що збереження функціоналу та реконструкція будівлі ринку є умовою оренди.

Житній ринок на київському Подолі безперервно існує щонайменше з XI століття. У 1980 році за проєктом групи київських архітекторів було споруджено діючу будівлю критого ринку, яка стала найбільшою в Європі (майже 2 тис. торговельних місць). Його фасад оформлено металевими панно на тему історії Київської Русі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА