09:27 15.04.2024

Україна та ЄС на форумі оборонної промисловості обговорять механізми інтеграції українського ОПК у європейський - Мінстратегпром

1 хв читати
Україна та ЄС на форумі оборонної промисловості обговорять механізми інтеграції українського ОПК у європейський - Мінстратегпром

На форумі оборонної промисловості Україна-ЄС буде напрацьовано практичні механізми інтеграції українського оборонно-промислового комплексу (ОПК) у європейський, як передбачено європейською стратегією оборонної промисловості, розповів заступник з європейської інтеграції міністра стратегічних галузей промисловості Сергій Боєв журналістам у суботу.

Проведення форуму передбачено в тексті стратегії розвитку європейського ОПК, яку було оприлюднено на початку березня, уточнив заступник міністра.

"Інтеграція ОПК України та Європи - одна зі складових стратегії. На форумі, який відбудеться в травні, буде напрацьовано конкретні механізми, затверджено дорожню карту досягнення цієї мети", - сказав Боєв.

Він зазначив, що на додаток до стратегії анонсовано програму, згідно з якою Україна та ЄС мають укласти рамкову угоду про інтеграцію в рамках ОПК.

"Мають бути створені певні механізми, зокрема Фонд розвитку інновацій у Києві, який стимулюватиме співпрацю між Україною та ЄС", - розповів заступник міністра.

Європейська комісія пропонує провести з Україною цього року форум оборонної промисловості. Відповідну пропозицію прописано в Європейській оборонно-промисловій стратегії, яку разом з іншим документом - Європейською програмою оборонних інвестицій - було затверджено на засіданні колегії Європейської комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА