15:39 15.04.2024

СБУ затримала трьох топчиновників митниці за вимагання хабарів в українських імпортерів

2 хв читати
СБУ затримала трьох топчиновників митниці за вимагання хабарів в українських імпортерів

Служба безпеки України повідомляє про ліквідацію корупційних схем, що діяли на митницях Київської, Рівненської та Одеської областей, і про затримання трьох чиновників із керівного складу митних органів.

"Фігуранти обклали "даниною" українських підприємців, які імпортують зарубіжну продукцію на територію нашої держави", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

За інформацією української спецслужби, у Рівному повідомлено про підозру першому заступнику начальника обласної митниці. "Посадовець налагодив схему систематичного вимагання хабарів за безперешкодне митне оформлення іноземних товарів. У разі несплати на перевізників чекали "додаткові" перевірки вантажів і супровідної документації", - зазначається в повідомленні.

Як зазначають у СБУ, це призводило до штучного затягування строків митного контролю і внаслідок цього зривало договірні зобов'язання імпортерів щодо своєчасної доставки продукції замовникам.

Також в українській спецслужбі повідомляють, що в Києві затримано заступника начальника одного з митних постів столичної митниці, який здійснював регулярні побори з компаній зовнішньоекономічної діяльності. За даними слідства, чиновник вимагав гроші з підприємців за нестворення штучних перешкод під час митного оформлення зарубіжних товарів. "До незаконної діяльності він залучив митного брокера, який був посередником для ведення "переговорів" з імпортерами та передачі "нагору" одержаних хабарів", - наголошується в повідомленні.

В Одеській області викрито на корупції начальника одного з митних постів. "Посадовець діяв у складі створеного ним злочинного угруповання, до якого входили декілька підлеглих і митний брокер. Зловмисники вимагали від імпортерів різні суми хабарів, які залежали від обсягів та виду товарів", - уточнюють у СБУ.

На підставі отриманих матеріалів трьом чиновникам митниці та двом їхнім спільникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА