20:26 15.04.2024

Лідери України та Норвегії підпишуть угоду з безпеки за найближчої можливості

1 хв читати
Лідери України та Норвегії підпишуть угоду з безпеки за найближчої можливості

Україна і Норвегія завершили переговори щодо укладення угоди у сфері безпеки, документ буде підписано за найближчої можливості, повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з главою МЗС Норвегії Еспеном Бартом Ейде у Києві в понеділок.

"Зустріч із міністром закордонних справ Норвегії. Як завжди з Норвегією, змістовно і цілком практично. Наші команди вже завершили підготовку двосторонньої безпекової угоди", - повідомив Зеленський у телеграмі.

Як повідомила пресслужба Зеленського, лідери домовилися, що підпишуть цей стратегічний документ за найближчої можливості.

Глава держави також поінформував співрозмовника про поточну безпекову ситуацію в країні, зокрема про посилення масованих ракетних обстрілів критичної інфраструктури з боку держави-агресора РФ.

Окремо було обговорено ситуацію у сфері протиповітряної та протиракетної оборони України, сторони обмінялися думками щодо можливих напрямів розширення допомоги з боку Норвегії в цьому питанні.

Президент України подякував Норвегії за вагомий внесок у зміцнення оборонних спроможностей Сил оборони України, а також за значну військову та гуманітарну допомогу на суму близько 7,1 млрд дол. США, яку Україна отримує в рамках багаторічної програми ім. Ф. Нансена на 2023-2027 рр.

"Розраховуємо на підтримку уряду Норвегії в ухваленні рішення про значне розширення обсягу допомоги Україні в межах цієї програми", - зазначив Зеленський.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА