07:26 17.04.2024

Боррель пояснив, чому західні країни не можуть збивати російські ракети, як іранські

2 хв читати
Боррель пояснив, чому західні країни не можуть збивати російські ракети, як іранські

Західні країни не можуть, як у випадку з іранським ударом по Ізраїлю, перехоплювати російські ракети або дрони, що атакують Україну, бо в першому випадку вони збивали повітряні цілі над своїми авіабазами, а отже, діяли з метою самооборони, заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Згідно з пресрелізом на сайті дипломатичної служби ЄС, Боррель пояснив, що в Україні або інших державах, над територіями яких пролітають російські ракети, таких авіабаз немає.

На одне із запитань під час пресконференції він пояснив, чому західні країни не можуть допомогти Україні боротися з ворожими ракетами і дронами так, як допомогли цими вихідними Ізраїлю.

"Це запитання ставлять мені не вперше, це принципове запитання. Якби я був на місці президента Зеленського, я б, звісно, скористався можливістю нагадати, що Україну теж бомбардують і, можливо, більш ефективно", - сказав Боррель.

Він зазначив, що обізнаний, що одна з важливих електростанцій в Україні (Трипільська ТЕС - ІФ-У) нещодавно була знищена Росією саме через брак ракет для українських систем ППО. Однак запевнив, що ЄС працює над посиленням ППО України.

"У понеділок на Раді з міністрами оборони, я сподіваюся, що можна буде взяти жорсткі та конкретні зобов'язання з цього питання", - сказав він.

Разом із тим, ситуації в Україні та Ізраїлі порівнювати не можна, вважає Боррель.

Він зазначив, що в Ізраїля є "Залізний купол", будівництво якого тривало багато років і коштує дуже дорого. "Навіть якби у нас були гроші в шухлядці, його не можна було б побудувати за одну ніч", - сказав Боррель.

"По-друге, удари Ірану проходили над авіабазами армій Франції, США, Великої Британії та Йорданії. Вони перейшли через свої бази, які також діяли з метою самооборони. В Україні такого немає. На українській території або на території, над якою пролітають російські ракети, немає ніяких авіабаз Великої Британії чи США, а тим паче Йорданії, звісно, тому не можна дати однакову відповідь, оскільки обставини не однакові", - наголосив очільник європейської дипломатії.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА