13:48 17.04.2024

Кількість загиблих у Чернігові зросла до 14, постраждалих 61

2 хв читати

Кількість загиблих унаслідок російського ракетного удару по Чернігову в середу вранці зросла до 14, повідомив радник начальника Чернігівської обласної військової адміністрації Андрій Подорван.

"Кількість загиблих, на жаль, зросла до 14. І також понад 60 осіб дістали поранення різного ступеня, серед них троє дітей... Шпиталізовано кілька десятків осіб до лікарень міста Чернігова, усім їм надають відповідну допомогу", - сказав Подорван в ефірі національного телемарафону.

Він також розповів, що рятувальні роботи тривають, шукають, зокрема, безвісти зниклих. "Є в нас дані про безвісти зниклих, є кілька людей, які наразі не виходять на зв'язок, і відомо, що вони були поруч або на місці прильоту", - сказав радник начальника обладміністрації.

Водночас на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомляється про 61 постраждалого, зокрема двох дітей. "Станом на 13:05 унаслідок російської ракетної атаки загинуло 14 осіб, ще 61 особа постраждала, із них 2 дитини. Врятовано з-під завалів 3 особи. Під завалами частково зруйнованої будівлі, імовірно, продовжують перебувати люди", - йдеться в повідомленні.

За даними ДСНС, на місці працюють рятувальники, психологи ДСНС. Надано психологічну допомогу 36 особам. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Подорван також розповів, що внаслідок ракетного удару пошкоджена будівля непрацюючого готелю. "Пошкоджена будівля - це колишній готель, який останніми роками не працював. Також поруч через вибух пошкоджені кілька багатоповерхівок... Винесені вікна, пошкоджені фасади будівель, посічені осколками. Неподалік розташована місцева лікарня - на щастя, там ніхто не поранений і не загинув, але також вибиті вікна, пошкоджене трохи обладнання", - повідомив він.

За даними радника начальника обладміністрації, також знищені кілька десятків автомобілів і пошкоджена будівля вишу.

У повідомленні МВС України в телеграм-каналі значиться, що серед загиблих унаслідок ракетного удару по Чернігову - лейтенант поліції Аліна Миколаєць.

"Вона перебувала вдома на лікарняному, коли ворог завдав ракетного удару, поліцейська дістала смертельного осколкового поранення. Аліні Миколаєць було 25 років. Вона служила в поліції з червня 2023 року інспектором відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося про 13 загиблих і 61 постраждалого внаслідок удару. Різні джерела повідомляли про двох або трьох дітей серед постраждалих. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомляв також про трьох безвісти зниклих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА