15:51 17.04.2024

Обвинувачувані в роботі на ворога експрезидент АТ "Мотор Січ" і його спільник будуть під арештом до 10 червня

1 хв читати
Обвинувачувані в роботі на ворога експрезидент АТ "Мотор Січ" і його спільник будуть під арештом до 10 червня

Суд продовжив запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою експрезиденту АТ "Мотор Січ" В'ячеславу Богуслаєву та його спільникові, яких звинувачують у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора суд продовжив запобіжний захід колишньому президенту АТ "Мотор Січ" та його спільнику. Вони перебуватимуть під вартою без права на заставу до 10 червня 2024 року", - йдеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в середу.

Як повідомлялося, керівництво заводу в Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів і запчастин до них державі-агресору. "Посадовці діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації "Ростех", яка є одним із головних виробників озброєнь для окупаційних угруповань рф", - повідомляли в СБУ.

Отриману продукцію загарбники використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів, які масово застосовувалися для повномасштабного вторгнення в Україну.

Також встановлено, що у квітні 2022 року екскерівник "Мотор Січ" навмисно заблокував постачання вертольота для потреб Головного управління розвідки Міноборони України.

У жовтні 2013 року справу за обвинуваченням у роботі на російських окупантів експрезидента АТ "Мотор Січ" і директора департаменту підприємства завершено та передано до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА