18:24 17.04.2024

У ЄС назвали "тривожною подією" ухвалення в Грузії закону "Про прозорість іноземного впливу"

2 хв читати
У ЄС назвали "тривожною подією" ухвалення в Грузії закону "Про прозорість іноземного впливу"

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель і член Єврокомісії з політики сусідства та розширення союзу Олівер Варгеї заявили, що грузинський закон "Про прозорість іноземного впливу" не відповідає основним нормам і цінностям ЄС.

"Сьогодні парламент Грузії ухвалив у першому читанні закон "Про прозорість іноземного впливу", незважаючи на неодноразові заклики Євросоюзу відмовитися від цього закону й попри масові протести. Це дуже тривожна подія, остаточне ухвалення цього закону негативно вплине на прогрес Грузії на шляху до ЄС. Цей закон не відповідає основним нормам і цінностям ЄС", - йдеться в спільній заяві єврочиновників, оприлюдненій у середу в Брюсселі.

За їхніми словами, "у Грузії є активне громадянське суспільство, яке сприяє успішному просуванню країни до членства в ЄС".

Як вважають у Брюсселі, "пропонований закон обмежить можливості громадянського суспільства й засобів масової інформації вільно діяти, може обмежити свободу вираження думок і несправедливо піддавати остракізму організації, які приносять користь громадянам Грузії".

ЄС закликав Тбілісі утриматися від ухвалення законів, що можуть "поставити під загрозу шлях Грузії до ЄС, який підтримує переважна більшість грузинських громадян".

Парламент Грузії в середу ухвалив у першому читанні законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", депутати від опозиції в голосуванні участі не брали.

Засідання парламенту переривалося через дії депутатів від опозиції, які намагалися вигуками і стукотом зірвати виступи колег із правлячої партії "Грузинська мрія". Голова парламенту Шалва Папуашвілі закликав парламентських приставів вивести із зали засідань кількох опозиціонерів, після чого на знак протесту за ними пішли майже всі депутати від опозиції.

Паралельно із засіданням біля будівлі парламенту відбувалася акція опозиції. Увечері в середу на площі перед парламентом знову, як і в попередні дні, відбудеться маніфестація протесту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА