11:16 21.04.2024

ЗСУ вже до червня зможуть поліпшити своє оперативне становище на фронті, отримавши достатню допомогу Заходу - ISW

2 хв читати
ЗСУ вже до червня зможуть поліпшити своє оперативне становище на фронті, отримавши достатню допомогу Заходу - ISW

Збройні сили України, отримавши додаткову допомогу, ймовірно, вже до червня зможуть поліпшити своє оперативне становище, що змусить військове керівництво змінити намічені на цей період плани великомасштабної наступальної операції, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Україна, ймовірно, буде в значно поліпшеному оперативному становищі до червня 2024 року, незважаючи на затримки з прибуттям американської допомоги, і російське військове командування, імовірно, розгляне суттєві зміни у великомасштабній наступальній операції, яку воно, як очікується, почне в червні", - йдеться в огляді ISW за 20 квітня.

Зазначається, що українські сили, найімовірніше, скористаються допомогою США, щоб стримати російські наступальні операції в червні 2024 року, що зруйнує плани російського командування, які багато в чому базуються на їхньому переконанні, що західну допомогу Україні може бути значно затримано або взагалі не буде надано.

Також наголошується, що Кремль, як і раніше, зберігає можливість подальшої мобілізації економіки і населення, а Україна стикається з постійними проблемами створення збройних сил і їх забезпечення. "Сполучені Штати та їхні західні союзники повинні надавати Україні регулярну та послідовну допомогу і своєчасно та ефективно доставляти українським силам нові критично важливі системи, щоб допомога Заходу мала оперативний значущий ефект", - наголошують військові експерти.

"Відновлення допомоги США у сфері безпеки України є критичним поворотним моментом у війні в Україні, але Кремлю, Заходу та Україні ще належить ухвалити додаткові рішення, які визначать характер і результат бойових дій", - зазначають аналітики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА