15:55 29.04.2024

Нам необхідні багаторічні фінансові зобов'язання щодо підтримки України - Столтенберг

2 хв читати
Нам необхідні багаторічні фінансові зобов'язання щодо підтримки України - Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у понеділок у Києві після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським, що країни НАТО докладатимуть зусиль, щоб задовольнити потреби України в озброєннях.

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб задовольнити нагальні потреби України. І я чітко дав зрозуміти, що якщо країни НАТО зіткнуться з вибором між досягненням цілей НАТО за можливостями або підтримкою України, вони мають підтримати Україну", - сказав він на спільному брифінгу.

"Щоб поповнити наші запаси, нам потрібно виробляти більше. Тому я схвалюю, що країни НАТО нарощують оборонне виробництво, а також працюють над виробництвом разом з Україною", - сказав також Столтенберг.

За його словами, "сьогодні ми обговорили підготовку до липневого саміту НАТО. Я з нетерпінням очікую можливості вітати вас у Вашингтоні на цій зустрічі. Союзники вже домовилися планувати посилення ролі НАТО в координації безпекових рішень і підготовці кадрів для України".

"Я вважаю, що нам також необхідні великі багаторічні фінансові зобов'язання для підтримки нашої підтримки. Продемонструвати, що наша підтримка України не короткострокова і разова, а довгострокова і передбачувана. Москва має зрозуміти, що вони не можуть перемогти і не можуть нас перечекати", - зазначив генсек.

"Законне місце України - у НАТО. Україна стане членом НАТО. Робота, яку ми наразі виконуємо, ставить вас на незворотний шлях до членства в НАТО. Щоб, коли прийде час, Україна могла відразу стати членом НАТО", - заявив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Один з постраждалих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанської громади у важкому стані

Генштаб ЗСУ: Російські війська активізували наступальні дії на покровському та лиманському напрямках, продовжують штурмувати позиції ЗСУ в районі Вовчанська

Разумков: Для уникнення різночитань про легітимність президента треба було давно отримати роз'яснення КС

Унаслідок ворожого обстрілу Херсона постраждала жінка - ОВА

Наявність військово-облікового документа у чоловіків 18-60 років у пунктах пропуску перевірятимуть із 18 травня - Держприкордонслужба

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню на Житомирщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА