18:38 30.04.2024

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

2 хв читати
"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ДП "Ліси України" завершує весняне висаджування лісів, під час якого вже висадило понад 113 млн сіянців, що становило 102% від плану, повідомив генеральний директор підприємства Юрій Болоховець.

"Продовжуємо масштабну висадку на Півдні, де багато років нових лісів майже не створювали. Ділянки під лісорозведення в Миколаївській області погоджено з екологами, щоб не зашкодити екосистемі степів. Серед інших регіонів лідерами з висадки стали Столичний лісовий офіс і Поліський лісовий офіс", - написав він на фейсбук-сторінці.

За інформацією Болоховця, 2024 року лісівники проводять не лише лісовідновлення, а й збільшують площу нових лісів, зокрема, заліснюють ділянки, передані держпідприємству місцевими громадами в межах проєкту Forest Recovery.

"Загалом нових лісів цієї весни створено на площі понад 2,1 тис. га - це більше, ніж усіма лісгоспами за весь 2022 рік", - додав він.

Крім того, "Ліси України" нарощують виробництво і висадку сіянців із закрито-кореневою системою (ЗКС), які демонструють кращу приживлюваність, економію на догляді та дають змогу засадити більші площі з меншими ресурсами. До реформи висаджували 1-2 млн сіянців із ЗКС, план цього року - 20 млн, уточнив Болоховець.

"Загалом створення якісного посадкового матеріалу перетворюється для ДП "Ліси України" на перспективний напрям бізнесу. З останніх новин - готуємо для продажу в Естонію близько 107, 5 тис. сіянців. Наша мережа насіннєво-селекційних центрів розширюється і збільшує потужність", - резюмував гендиректор "Лісу України".

Як повідомлялося, в Україні з 2016 року розпочалася реформа лісового господарства. В її рамках уже впроваджено продаж необробленої деревини на електронних аукціонах. З 2021 року в низці областей у тестовому режимі працює інтерактивна карта розміщення об'єктів переробки деревини.

У галузі впроваджено проєкт "Ліс у смартфоні", який містить перелік лісорубних квитків на заготівлю деревини та дає змогу перевірити законність здійснення рубок на онлайн-карті відомства.

З 1 червня 2023 року Україна запустила пілот електронної видачі лісорубних квитків і сертифікатів походження лісоматеріалів. Крім того, ДП "Ліси України" розпочало пілотний проєкт із закупівлі послуг із заготівлі деревини через електронний майданчик Prozorro.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр-міністр Словенії підтвердив участь у Саміті миру

Унаслідок ракетного удару в Одеському районі загинула одна людина, восьмеро - поранені

Кількість постраждалих у Харкові сягнула 25 - Терехов

На Львівщині під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилася на дитину - ДСНС

У с. Веселе на Херсонщині через скидання вибухівки з дрона постраждали двоє людей

Росіяни атакували Дніпропетровщину дронами-камікадзе та артилерією - голова ОВА

В Одесі знову чути вибух, повідомив мер

У Києві на Броварському проспекті в ДТП загинула дитина, вагітна жінка і чоловік у важкому стані в лікарні - прокуратура

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 19, із них четверо у важкому стані - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок ракетної атаки в Одесі збільшилася до п'яти осіб, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА