15:44 18.05.2024

Стан прем'єра Словаччини після замаху залишається серйозним, але прогнози вселяють оптимізм - глава МОЗ

1 хв читати

Стан прем'єра Словаччини Роберта Фіцо, на якого два дні тому вчинили замах, як і раніше, серйозний, проте стабільний і може покращитися, заявила в суботу словацький міністр охорони здоров'я Зузана Долінкова.

"Міністр сказала, що двогодинна операція в п'ятницю з видалення некротичних тканин із вогнепальних ран посприяла позитивному прогнозу для Фіцо", - інформує Associated Press (AP).

Зі свого боку міністр оборони Словаччини Роберт Калиняк заявив, що стан прем'єра поки що не дає змоги перевезти його до столиці Братислави.

У середу в місті Гандлова 71-річний чоловік зробив у Фіцо п'ять пострілів, чотири кулі влучили в прем'єра. У ніч на четвер йому зробили першу операцію, яка тривала п'ять годин.

У суботу чоловік, обвинувачений у спробі вбити прем'єра, вперше постав перед судом. Прокуратура раніше просила поліцію не розкривати особу обвинуваченого та інші деталі.

AP нагадує, що політика Фіцо викликала неоднозначну реакцію в словацькому суспільстві, тисячі громадян виходили на акції протесту. Сам Фіцо у квітні попереджав, що зростання напруженості може призвести до замахів на політиків, і звинувачував ЗМІ в розпалюванні насильства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський вручив держнагороди військовослужбовцям ЗСУ, які воюють на покровському напрямку

До 2030 року Молдова стане членом ЄС - прем'єр

Петиція із закликом переспрямувати 1,4 млрд грн з ремонту вул. Богатирської на заходи з безбар'єрності в Києві набрала необхідну кількість голосів

Марка Рютте затверджено на посаду генсека НАТО - заява Альянсу

МАРКА РЮТТЕ ЗАТВЕРДЖЕНО НА ПОСАДУ ГЕНСЕКА НАТО

Генштаб ЗСУ: За минулу добу відбулися 142 бої, втрати ворога на покровському напрямку становили майже 300 осіб

Суд засудив до 6 років ув'язнення ексголову слідчого управління Генпрокуратури Щербину за підбурювання до давання хабара ексдиректору ДБР - САП

Кабмін дозволив бронювати весь персонал сертифікованих протимінних операторів

ПП "Нижанковичі-Мальховичі" на польсько-українському кордоні повноцінно запрацює до кінця року

Держмитниця спростувала інформацію про відмову заводити контейнеровоз в Одеський порт через повільність митників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА