15:47 22.05.2024

У ВР збирають підписи для розгляду в цілому законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією

2 хв читати
У ВР збирають підписи для розгляду в цілому законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією

У Верховній Раді збирають підписи для винесення на розгляд на пленарне засідання у другому читанні та в цілому законопроєкту про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою, повідомив лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Рішення про розгляд у другому читанні питання про московську церкву погоджувальна рада одноголосно ухвалила вчора. І передбачена наступна процедура - народні депутати ставлять 226 плюс підписів. І тільки-но голова Верховної Ради отримає ці 226 підписів, він зобов'язаний поставити питання на розгляд. Усе просто", - сказав Порошенко журналістам у середу.

Порошенко стверджує, що частина нардепів із монобільшості отримала вказівку не підписувати цей документ.

За його словами, зараз свої автографи в підписному листі поставили понад сто народних депутатів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на брифінгу також повідомив журналістам про намір віддати свій підпис за розгляд законопроєкту.

"Я голосував за цей законопроєкт у першому читанні, я голосуватиму за нього в другому читанні, буду підписувати цей законопроєкт і направляти на підпис президенту України", - сказав Стефанчук.

Він наголосив, що "парламент не має права ні на холостий постріл під час ухвалення цього законопроєкту, ні на порушення регламентних норм".

"Те, до чого закликали вчора наші крикуни, - це пряме порушення регламентних норм, а я як юрист скажу вам, що це пряма підстава для подальшого скасування цього закону в Конституційному суді України. Саме тому вчора ми з колегами зібралися і проговорили дуже чіткий порядок. Ми маємо побачити, що в залі є необхідна кількість голосів, щойно ці підписи буде зібрано, одразу невідкладно цей законопроєкт буде внесено до зали", - заявив Стефанчук.

Він висловив сподівання, що парламентарії налаштовані на затвердження цього законопроєкту і "зроблять усе, щоб його було ухвалено якнайшвидше".

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №8371 про неприпустимість діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із російською православною церквою, 19 жовтня 2023 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Активність окупантів на Времівському напрямку зросла втричі, а на Покровському ворог втратив понад 200 осіб

Зеленський обговорив "Формулу миру" із президентом Аргентини

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Україна починає шлях до миру з позиції сили - президент Фінляндії

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

Територіальні поступки України не принесуть мир - Каллас

Будь-який майбутній діалог із РФ має базуватися на міжнародному праві та статуті ООН, і саме Україна має вирішити, коли він стане можливим, - голова Європарламенту

Дуда: Україна має повне право захищати свій суверенітет у будь-який спосіб, який співвідноситься з міжнародним правом

Напад на Україну був незаконним, але одностороннє використання російських активів також незаконне - президент Кенії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА