13:24 23.05.2024

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

2 хв читати
Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Західні чиновники попереджають, що російські спецслужби мають намір активізувати диверсійну діяльність та інші гібридні операції проти країн-членів НАТО, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні за 22 травня.

"Служба безпеки поліції Норвегії (PST) і Норвезька розвідувальна служба (NIS) попередили 22 травня про збільшену загрозу російських диверсій проти норвезьких постачальників зброї та інших норвезьких організацій, що беруть участь у постачанні військової техніки в Україну. Голова контррозвідки PST Інгер Гаугланд заявила, що PST попередила норвезьких постачальників зброї про необхідність бути в стані підвищеної готовності і раніше попереджала, що російські суб'єкти планують диверсії в західній Норвегії, де розташовані норвезькі військово-морські бази і нафтогазова інфраструктура", - йдеться у зведенні.

Гаугланд заявила, що російські спецслужби використовували неросійських громадян для проведення диверсій у Польщі, Німеччині та Великій Британії.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив 20 травня, що польська влада нещодавно заарештувала і пред'явила обвинувачення дев'ятьом підозрюваним в участі в диверсіях у Польщі за дорученням російських спецслужб. 21 травня він попередив, що також РФ планує незаконно переправити тисячі мігрантів з Африки до країн ЄС і що понад 90% нещодавно затриманих у Польщі нелегалів мають у паспортах візи РФ.

"Російські служби безпеки, ймовірно, активізують диверсійні операції в європейських країнах, щоб зірвати прибуття відновленої американської безпекової допомоги в Україну, і, ймовірно, продовжать гібридні операції, спрямовані на розпалювання розбрату в Європі напередодні виборів до Європейського парламенту, запланованих на початок червня 2024 року", - зазначають аналітики ISW.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за день 12 разів обстріляли сім громад Сумської області

Прем'єрка Італії Джорджа Мелоні найближчими тижнями планує візит до Китаю

Макрон закликав ООН і лідерів країн світу вплинути на РФ, щоб вона схвалила Олімпійське перемир'я і припинила агресію

16 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Зеленський обговорив із президентом Кенії створення хабів для українського зерна в портах Африки

Зеленський обговорив "Формулу миру" із президентом Аргентини

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Україна починає шлях до миру з позиції сили - президент Фінляндії

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА