22:15 23.05.2024

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

2 хв читати
Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для перемоги над російським терором потрібно більше зусиль і рішучості з боку світових лідерів, зокрема, Україна повинна мати більше засобів ППО і можливість знищувати джерела російського терору поблизу своїх кордонів.

"Сьогодні весь день тривала ліквідація наслідків ударів російських терористів по Харківщині. Під ударом були Харків, Люботин, Дергачі. Ракети, потім керовані авіабомби. Одна з мішеней Росії сьогодні - це видавничий комплекс, один із найбільших в Україні. Ракетний удар. Люди загинули, є поранені, згорів склад із книжками, обладнання. Там друкувалося багато українських видавництв", - заявив він у вечірньому відеозверненні.

"І це для російських терористів - мета. Усі сфери життя вони хочуть спалити, зруйнувати", - наголосив президент.

За словами Зеленського, "щоразу, коли відбуваються такі удари, коли руйнуються наші міста і села, коли знищуються життя і згорають книжки і все, що береже людяність, - завжди варто говорити відкрито, чому це досі можливо. Тільки тому, що Україна досі має обмеження в захисті", - заявив він.

Зокрема, глава держави вказав на брак достатньої кількості засобів ППО для захисту військових і цивільного населення, на дефіцит далекобійності для Сил оборони та абсолютну відсутність можливості знищувати джерело російського терору поблизу кордонів України, а саме російських ракетних установок, які, б'ють по Україні та її людях.

Як він зазначив, "кожен народ сприймав би як неправильні, несправедливі обмеження у протидії терору".

"Захист життя повинен мати всі необхідні інструменти, щоб дійсно перемагати терористів. І кожен лідер, який, так само як і українці, сприймає це, кожна держава, яка дійсно повністю підтримує нашу протидію терору, - я дякую вам. Але потрібно більше зусиль, більше рішучості - рішучості лідерів світу, - щоб російський терор нарешті програв", - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, вдень, 23 травня, Росія завдала серії ракетних ударів по Харкову та прикордоння. Унаслідок ударів є загиблі та поранені.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Переговори у Стамбулі 2022 року були безуспішними через ультиматуми російської сторони

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

Зеленський: Україна ніколи не говорила, що Китай наш ворог - Китай міг би нам допомогти

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70 - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Щойно Бразилія і Китай приєднаються до тих принципів, які сьогодні нас усіх об'єднали, ми будемо раді чути їхні думки

Одним меседжем Путін помножив на нуль усе, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, - Зеленський

Президент Єврокомісії: коли РФ скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес

Ми передамо наступним поколінням ефективний механізм імплементації статуту ООН - Зеленський

Прем'єр Канади: Україна - це одна з передових ліній битви в усьому світі, ми всі маємо бути єдині

Україна розпочала переговори з низкою країн, які висловили зацікавленість у проведенні другого саміту миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА