19:04 24.05.2024

РФ тримає в неволі понад 400 українських жінок

1 хв читати
РФ тримає в неволі понад 400 українських жінок

У російській неволі на сьогодні перебувають 403 українські жінки, багато з них - незаконно утримувані цивільні, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Як повідомляє Штаб у телеграм-каналі, також у неволі є жінки, доля яких невідома з 2014 року, зникли безвісти. На численні звернення з вимогою повернути жінок російська сторона відповідає мовчанням та ігнорує всі звернення, наголошує Координаційний штаб.

"Умови утримання українських жінок у російській неволі не відповідають Третій Женевській конвенції про поводження з військовополоненими. Звільнені з полону жінки говорять серед іншого про приниження, негуманні умови утримання, недостатнє харчування, неможливість отримати кваліфіковану медичну допомогу та зв'язатися з рідними", - йдеться в повідомленні.

Також росіяни продовжують забороняти представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста доступ до місць утримання полонених і цивільних, яких у Росії та на тимчасово окупованих територіях налічують понад 100.

Штаб зазначає, що українська сторона неодноразово пропонувала Росії звільнити жінок першочергово, проте представники РФ "займаються маніпуляціями, зокрема оприлюдненням різних списків, але за всім цим криється небажання продовжувати обміни".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві країни відкликали свої підписи під спільним комюніке після Глобального саміту миру в Швейцарії

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено комплекс відпочинку, інформації про постраждалих немає

На покровському напрямку ворог збільшив кількість атак до 40, що є найбільшим показником з початку червня - Генштаб

У рамках Саміту миру у Швейцарії відбулася дискусійна панель "Гуманітарний вимір. Звільнення полонених і депортованих осіб"

Війська РФ за добу завдали по Україні два ракетних і 38 авіаційних ударів із застосуванням 53 КАБів - Генштаб

У Мін'юсті очікують, що на першому етапі мобілізації серед ув'язнених до ЗСУ долучиться щонайменше 4 тис. добровольців - ЗМІ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА