15:28 25.05.2024

ДБР відкрило справу проти командування 125 бригади щодо неналежної організації оборони на кордоні в Харківській області

2 хв читати
ДБР відкрило справу проти командування 125 бригади щодо неналежної організації оборони на кордоні в Харківській області

Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало досудове розслідування проти командування 125 бригади та підпорядкованих їй підрозділів у зв'язку з неналежною організацією оборони на кордоні Харківської області, що призвело до втрати позицій, військової техніки та особового складу, йдеться в судовому реєстрі.

Досудове розслідування встановило, що 10 травня в районі населених пунктів Стрілеча, Красне, Борисівка, Пильне Харківського району та Гатище Чугуївського району Харківської області під час штурмових дій ворога мали місце факти залишення бойових позицій підрозділами. Через це, ураження противника здійснювалося силами другого ешелону.

Також встановлено, що командування 125 бригади та підпорядкованих їй підрозділів - 415 окремого стрілецького батальйону, 23 механізованої бригади, 172 окремого стрілецького батальйону не організувало належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати зазначених позицій, військової техніки та особового складу.

Згідно з судовим реєстром, необхідно встановити причинний зв'язок між цими діями командування і втратою позицій, особового складу та військової техніки. Для цього призначено військову експертизу, проведення якої доручено експертам.

Для проведення експертизи необхідно надати додаткові матеріали, зокрема: документи бойового управління щодо виконання завдань за призначенням у районі події; рішення командирів щодо виконання бойових розпоряджень; достовірні дані щодо укомплектованості особовим складом, озброєнням та військовою технікою підрозділів станом на 10 травня; документи про стан фортифікаційного обладнання та інженерних загороджень; формуляри загороджень та інших документів, необхідних для проведення експертизи.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 425 (Недбале ставлення до військової служби) та ст. 429 КК України (Самовільне залишення поля бою або відмова діяти зброєю).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині троє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Окупанти завдали близько 350 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів - Генштаб

РФ тримає в Чорному та Азовському морях чотири носії "Калібрів" із загальним залпом 28 ракет

17 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У НАТО обговорюють розширення ядерного арсеналу у зв'язку зі зростаючою загрозою з боку Росії та КНР

Війська РФ за минулий день обстріляли п'ять громад Сумської області, задіяли вертольоти

У Німеччині спостерігається стійке зростання нелегальної міграції за "білоруським маршрутом"

У використанні доходів від заморожених активів РФ для позики Україні немає правових протиріч - глава Мінфіну США

Дві країни відкликали свої підписи під спільним комюніке після Глобального саміту миру в Швейцарії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА