12:49 27.05.2024

Кулеба на Раді міністрів закордонних справ ЄС показав фото 8-річного хлопчика з Харкова й закликав швидше передати Україні додаткові засоби ППО

2 хв читати

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в понеділок, 27 травня, взяв участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, де закликав збільшити й прискорити військову допомогу для України, зокрема постачання додаткових систем ППО, а також підтримати удари України по військових цілях на території РФ.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, на початку свого онлайн-виступу Кулеба показав міністрам фото 8-річного Михайла з Харкова, чий батько міг бути серед загиблих у будівельному гіпермаркеті, який росіяни знищили ударом у суботу, 25 травня.

"На фото ви бачите, як поліцейський бере в хлопця мазок ДНК, який потрібен для пошуку його батька серед можливих жертв цього удару", - розповів міністр європейським колегам.

Він наголосив, що цей варварський воєнний злочин є частиною систематичної стратегії Росії, яка намагається знищити життя Харкова та інших українських міст і громад.

"Часу на рефлексії немає, потрібні дії. Абсолютно ясно, що потрібно зробити. Надати Україні додаткові "Патріоти" та інші сучасні системи протиповітряної оборони, а також підтримати українські удари по військових цілях на території Росії", - зазначив він.

Глава МЗС України наголосив, що в той час як на Заході все ще є вороги вільного світу, які бояться ескалації, Росія, Іран і Північна Корея посилюють співпрацю. Надання Україні необхідної підтримки змінить ситуацію і змусить їх змінити свої плани, додав він.

Кулеба також закликав європейські країни інвестувати в український оборонно-промисловий комплекс і закуповувати зброю для України безпосередньо в українських виробників. Їхні виробничі потужності цього року вже значно перевищують обсяг доступних фінансових ресурсів, тож такі контракти дадуть змогу оперативно підвищити надходження зброї в українську армію.

Крім того, він закликав підтримати використання частини доходів від заморожених російських активів для таких закупівель.

Кулеба також наголосив на необхідності посилення санкційного тиску на РФ, зокрема у сферах енергетики, фінансів, металургії та інших, й окремо закликав європейських партнерів проявити політичну волю для вчасного схвалення переговорних рамок і практичного початку перемовин щодо вступу України до ЄС уже в червні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Унаслідок ворожого удару по Полтавському району кількість постраждалих зросла до 22 людей, серед них троє дітей - ОВА

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА