03:15 28.05.2024

Північна Корея заявляє про вибух у польоті останнього запущеного їй супутника

1 хв читати
Північна Корея заявляє про вибух у польоті останнього запущеного їй супутника

Північна Корея заявила, що її спроба запустити новий військовий розвідувальний супутник закінчилася невдачею в понеділок, коли в польоті вибухнув двигун нещодавно розробленої ракети, повідомляє агентство Reuters.

"Запуск нової ракети-носія із супутником закінчився невдачею, коли вона вибухнула в повітрі під час польоту першого ступеня", - заявив заступник генерального директора Національного управління аерокосмічних технологій Північної Кореї в повідомленні, переданому державними ЗМІ.

Як ідеться в повідомленні агентства, спроба була зроблена лише через кілька годин після того, як Пхеньян виступив із попередженням, що спробує запустити супутник до 4 червня, що стало б його другим супутником-шпигуном на орбіті.

Початковий аналіз показав, що причиною став нещодавно розроблений рідинно-паливний ракетний двигун, але наразі вивчаються й інші можливі причини, ідеться в повідомленні.

Офіційні особи Південної Кореї та Японії раніше повідомили, що запуск, схоже, був невдалим.

Північна Корея запустила снаряд за південною траєкторією біля свого західного узбережжя приблизно о 15:44 за Києвом, повідомили в Об'єднаному комітеті начальників штабів (JCS) Південної Кореї.

У штабі заявили, що виявили велику кількість уламків ракети в морі вже через дві хвилини після запуску.

Об'єкт, запущений Північною Кореєю, зник над Жовтим морем, повідомив журналістам головний секретар кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаясі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА