22:00 28.05.2024

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

1 хв читати

Україна очікує на Саміті миру різні держави, нації і континенти, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей, заявив президент Володимир Зеленський.

"Ми чекаємо на Саміті миру різні нації, різні держави, всі континенти, щоб кожен міг проявити саме своє лідерство в захисті спільних цінностей і миру", - зазначив Володимир Зеленський.

Як повідомляє пресслужба президента, у підписаній у вівторок під час зустрічі Зеленського з прем'єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру Угоді про гарантії безпеки зафіксовано конкретні оборонні та політичні напрями взаємодії.

"Хочу особливо відзначити участь Португалії в оборонних ініціативах, які допомагають нам вистояти проти російських ударів, а також роботу з тренування наших пілотів для F-16. Дякую і за підтримку України у європейських та євроатлантичних інституціях", - цитує пресслужба слова Зеленського.

Своєю чергою, Монтенегру зазначив, що на Глобальному саміті миру будуть присутні президент і міністр закордонних справ Португалії.

"Португалія продовжуватиме допомагати з усіма зусиллями, контактами на всіх рівнях, щоб мотивувати більше країн брати участь у цій зустрічі", - сказав він.

За словами португальського прем'єра, його країна завжди підтримуватиме Україну і засуджуватиме російську агресію.

Монтенегро також нагадав про участь Португалії в артилерійській коаліції. Крім того, країна планує брати участь у відновленні України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі ТЕЦ Києва працюють у штатному режимі, інформація про нібито вибух не відповідає дійсності - КМДА

Івано-Франківський університет нафти і газу пошкоджено внаслідок ракетної атаки РФ

Інвестування одразу всіх $300 млрд заморожених росактивів в ОПК України кардинально змінило б ситуацію на фронті - міністр юстиції

В Україні найближчими днями очікуються дощі та грози - Укргідрометцентр

ЄС і Україна, як очікується, 26 червня підпишуть угоду з безпеки - ЗМІ

У Казахстані затримано одного з підозрюваних у замаху на вбивство журналіста Садикова в Києві 18 червня

Окупанти за добу 21 раз обстріляли 9 громад Сумської області - ОВА

Ворог вдарив по об'єкту енергетики у Львівській області - Козицький

Генштаб ЗСУ: Від початку доби відбулося 53 бойових зіткнення, з них 21 - на Покровському напрямку

Унаслідок атаки росіян пошкоджено обладнання на об'єктах "Укренерго" в Запорізькій і Львівській областях, постраждали енергетики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА