18:04 31.05.2024

На саміті в Стокгольмі обговорили посилення української ППО, оборонну підтримку й підготовку до Саміту миру - Зеленський

2 хв читати

Учасники третього саміту Україна - Північна Європа в Стокгольмі обговорили оборонну співпрацю, військову підтримку, посилення протиповітряної оборони, євроатлантичну інтеграцію нашої держави й підготовку до Саміту миру, сказав президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ.

Як повідомляється на сайті глави держави в п'ятницю, президент наголосив, що наразі РФ має можливості для розширення війни й посилення терору проти українських міст і сіл. РФ готує відповідні угруповання поблизу наших кордонів. "Треба зробити все, щоб знищувати російські бойові літаки так само, як ми вже знищуємо російські бойові кораблі в регіоні Чорного моря. Нам потрібні для цього системи ППО "Петріот", і ми сьогодні говорили про те, як це забезпечити", - сказав глава держави.

Зеленський також зазначив, що Україна підписала п'ять безпекових договорів із країнами Північної Європи. "Угоди фіксують обсяг військової підтримки: лише цього року в усіх п'яти угодах і тільки військової підтримки зараз є на 6 мільярдів євро - це вагомо. Зафіксували також нашу широку оборонну взаємодію, і дуже важливо - це спільні виробництва зброї і техніки", - наголосив президент.

Під час саміту також обговорили важливість початку переговорів про вступ України до Євросоюзу вже в червні, підготовку саміту НАТО у Вашингтоні та Глобальний саміт миру. Близько 100 держав і міжнародних організацій підтвердили участь у ньому. Водночас РФ шантажує окремих лідерів і намагається блокувати присутність країн на саміті у Швейцарії. "Сьогодні ми обговорили, як можемо разом посилити цю нашу миротворчу роботу - Саміт миру, і я дякую за допомогу, за підтримку", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГРАФІКИ ВІДКЛЮЧЕНЬ Е/Е В ЧЕТВЕР ТАКОЖ ДІЯТИМУТЬ УСЮ ДОБУ - ДТЕК

Кулеба привітав Рютте з призначенням генсеком НАТО

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим на фронті, від початку доби окупанти атакували 20 разів - Генштаб ЗСУ

У застосунку "Резерв+" з'явилася інформація про бронювання 340 тисяч військовозобов'язаних

СБУ і НАБУ викрили главу департаменту "Укренерго" на розкраданні бюджетних коштів під час закупівлі бронежилетів

У Дергачах уже 9 постраждалих - обладміністрація

Унаслідок ворожих авіаударів по Дергачах Харківської області постраждали п’ятеро осіб, зокрема дві дитини

Власник Group DF Фірташ оскаржить продовження українських санкцій у міжнародних судах

Президент підписав закон про застосування англійської мови в Україні

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА