09:26 04.06.2024

Українські сили завдали удару по російській батареї ППО С-300/400 у Бєлгородській області - ISW

1 хв читати
Українські сили завдали удару по російській батареї ППО С-300/400 у Бєлгородській області - ISW

-1 або 2 червня українські сили завдали удару, імовірно, за допомогою HIMARS, по російській батареї ППО С-300/400 у Бєлгородській області, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 3 червня.

"Геолокаційні знімки, оприлюднені 3 червня, показують дві знищені пускові установки і пошкоджений командний пункт російської системи ППО С-300/400 у полі на схід від Кисельова (трохи на північ від міста Бєлгород)", - ідеться в тексті звіту.

Зазначено, що система ППО С-300/400 перебувала приблизно за 60 кілометрів від лінії фронту на півночі Харківської області та за понад 80 кілометрів від Харкова, що перебуває в межах радіусу дії HIMARS, але перевищує радіус дії інших систем РСЗВ MLRS, які українські війська, за повідомленнями, використовують для завдання ударів по Бєлгородській області.

Водночас наголошується, що російські джерела дедалі частіше стверджують, що українські сили використовують HIMARS для завдання ударів по Бєлгородській області після того, як США дозволили Україні завдавати ударів по військових об'єктах у прикордонних із Харківською областю районах Росії.

"Російські джерела, ймовірно, продовжать характеризувати будь-який успішний удар у Бєлгородській області як удар HIMARS, незалежно від використовуваної системи", - вважають аналітики.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог найбільш активний на покровському та сіверському напрямках - Генштаб ЗСУ

СБУ запобігла серії підпалів військового транспорту ТЦК у Дніпрі

Юридичних перешкод для конфіскації суверенних активів РФ немає - Мін'юст

У Києві невідомий вистрілив у чоловіка, вживаються заходи щодо затримання нападника - Нацполіція

Безопасность детей станет темой 4-го Саммита первых леди и джентльменов в сентябре в Киеве

Безпека дітей стане темою 4-го Саміту перших леді та джентльменів у вересні в Києві

Зеленський підписав закон, що передбачає надання держдопомоги на придбання книжок

Зеленський подякував Варфоломію за приєднання до комюніке Саміту миру й зазначив, що документ залишається відкритим для підписання

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Ростовській області - джерело

Українці в Угорщині зможуть отримати посвідку на проживання навіть із простроченим паспортом до скасування там надзвичайного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА