13:08 04.06.2024

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

2 хв читати
На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

На харківському напрямку втрати ворога вбитими і пораненими минулої доби становили 174 особи, зі свого боку, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої, а в районі Липців тактики противник не змінює, повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин.

"Втрати ворога (безповоротні та санітарні) становили 174 особи. Що стосується техніки, на напрямку ворог втратив знищеними і пошкодженими 1 ББМ, 7 артилерійських систем, 20 автомобілів і 4 одиниці спеціальної техніки, 11 БПЛА", - розповів Волошин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що українські війська продовжують вживати заходів щодо посилення стійкості оборони, а також нагадав, що ворожа армія перейшла до тактики ураження українських позицій вогнем артилерії та ударами КАБів.

"Сили оборони України контролюють більшу частину міста Вовчанська. У місті та його околицях тривають жорстокі бої з окупантами. Росіяни не змінюють тактики в районі с. Липці та намагаються просуватися малими групами, щоб закріплюватися на новій території, але успіхів не мають", - зазначив Волошин.

Речник також повідомив, що противник продовжує нарощувати угруповання своїх військ шляхом перекидання додаткових полків і бригад з інших напрямків і з полігонів.

"Намагаючись підтримати свої активні штурмові дії, ворог намагається здійснювати маневрування резервами, зокрема переміщення підрозділів у районі лінії державного кордону, що належать до повітряно-десантних військ РФ, 11 та 44 армійського корпусу. Однак цих сил наразі недостатньо для повномасштабного наступу та прориву нашої оборони", - додали в ОСУВ "Хортиця".

За словами Волошина, підрозділи українських військ зміцнюють оборону і тримають російських загарбників під вогневим контролем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР пропонують зняти ПДВ і ввізне мито на енергообладнання - законопроєкти

Ворог найбільш активний на покровському та сіверському напрямках - Генштаб ЗСУ

Путін намагається готувати наступників режиму з числа своїх родичів і дітей близьких йому чиновників - ISW

СБУ запобігла серії підпалів військового транспорту ТЦК у Дніпрі

Юридичних перешкод для конфіскації суверенних активів РФ немає - Мін'юст

У Києві невідомий вистрілив у чоловіка, вживаються заходи щодо затримання нападника - Нацполіція

Безопасность детей станет темой 4-го Саммита первых леди и джентльменов в сентябре в Киеве

Безпека дітей стане темою 4-го Саміту перших леді та джентльменів у вересні в Києві

Зеленський підписав закон, що передбачає надання держдопомоги на придбання книжок

Зеленський подякував Варфоломію за приєднання до комюніке Саміту миру й зазначив, що документ залишається відкритим для підписання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА