23:23 04.06.2024

Єрмак обговорив із керівниками провідних світових університетів просування Української формули миру

2 хв читати
Єрмак обговорив із керівниками провідних світових університетів просування Української формули миру

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся в онлайн-форматі з керівниками провідних світових університетів та освітніх асоціацій. Він розповів про запропоновану президентом Володимиром Зеленським Формулу миру, шляхи її реалізації та підготовку до Глобального саміту миру, повідомляє прес-служба Офісу президента у вівторок, 4 червня.

Єрмак зазначив, що вже понад 100 країн і міжнародних організацій підтвердили свою участь у Саміті миру, тож наразі РФ робить усе для того, щоб його зірвати.

«Вони не цураються нічого, вони телефонують лідерам, вони погрожують, вони шантажують. Тому сьогодні кожен голос дуже важливий. Адже в ці дні, буквально години, багато країн визначають, на якому рівні бути представленими. Для нас це буде великим кроком для продовження об'єднання міжнародного співтовариства і визначення рамок майбутнього спільного міжнародного плану з припинення війни і подолання всіх криз, які ця війна створила", - сказав він.

Як повідомляється, у зустрічі також узяли участь: заступниця керівника Офісу Президента Олена Ковальська, радник - уповноважений Президента з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки і спорту Ольга Будник та ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров.

Співрозмовники обговорили посилення обміну науковцями та досвідом, зокрема задля допомоги у протидії екологічним та енергетичним наслідкам війни, а також у процесі відновлення та реконструкції України.

Олена Ковальська зауважила, що Росія щодня знищує об'єкти інфраструктури, зокрема зруйнувала 340 закладів освіти та суттєво пошкодила понад 3400 об'єктів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через ракетну атаку РФ оголошено масштабну повітряну тривогу, у Києві працювала ППО

Американський авіаносець "Ейзенхауер", який протистояв атакам хуситів, покине Червоне море

Пакети військової допомоги від союзників поступово скорочують розрив між спроможностями українських та російських сил, та треба більше ППО і різних засобів ураження далекого радіусу дії - Гаврилюк

РФ щодня скидає близько сотні КАБів на позиції українських військ - перший заступник міністра оборони України

Унаслідок обстрілу в Херсоні поранено двох чоловіків - ОВА

У Харкові 18 постраждалих - мер

У Львівській області пройшла сильна гроза, на автошляхах повалено дерева, у Львові частково не працює електротранспорт

ЄС почав обговорення механізму надання Україні $50 млрд за рахунок доходів від російських активів - підсумки ECOFIN

У Харкові вже 15 поранених - Синєгубов

У Харкові 2 людини загинули, ще щонайменше двоє поранені - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА