09:50 05.06.2024

Мінветеранів і Мінцифри запускають е-Посвідчення ветерана в "Дії"

2 хв читати

Міністерство у справах ветеранів України та Міністерство цифрової трансформації України запускають електронне посвідчення ветерана в мобільному застосунку "Дія".

"У застосунку "Дія" доступний один з довгоочікуваних документів для українців - посвідчення ветерана. Відтепер понад 1 млн українців можуть скористатися електронним посвідченням у різних життєвих ситуаціях - від оформлення іпотеки до отримання соціальних послуг. І при цьому не потрібно носити із собою паперовий аналог документа. Працюємо над цифровізацією сервісів, щоб мінімізувати бюрократію в армії та зробити взаємодію військових і держави якомога зручнішою", - наводить слова віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова пресслужба Мінветеранів.

Зазначено, що використовувати е-Посвідчення ветерана в "Дії" можна для отримання пільг і компенсацій, передбачених чинним законодавством, зокрема для безплатного проїзду в громадському транспорті, у закладах охорони здоров'я, в освітній сфері; під час звернення до центрів надання адміністративних послуг; під час працевлаштування й оформлення підприємницької діяльності; під час оформлення пільг, допомог і виплат.

Е-Посвідчення ветерана містить відомості про учасника бойових дій, про особу з інвалідністю внаслідок війни, про учасника війни, про постраждалого учасника Революції гідності, про члена сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни, про члена сім'ї загиблого (померлого) захисника і захисниці України, а також унікальний електронний ідентифікатор (QR-код, штрих-код, цифровий код), який забезпечує перехід до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

У сформованому електронному документі має відображатися назва посвідчення; прізвище, ім'я, по батькові, фотокартка, пункт і стаття закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", згідно з якими надано статус, орган, який видав посвідчення, серія, номер, дата видачі та закінчення строку дії паперового посвідчення, група інвалідності (для осіб з інвалідністю внаслідок війни), унікальний електронний ідентифікатор.

"Для формування та використання е-Посвідчення ветерана необхідно завантажити мобільний застосунок "Дія" на електронний пристрій і пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію", - додали в Мінветеранів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог найбільш активний на покровському та сіверському напрямках - Генштаб ЗСУ

Путін намагається готувати наступників режиму з числа своїх родичів і дітей близьких йому чиновників - ISW

СБУ запобігла серії підпалів військового транспорту ТЦК у Дніпрі

Юридичних перешкод для конфіскації суверенних активів РФ немає - Мін'юст

У Києві невідомий вистрілив у чоловіка, вживаються заходи щодо затримання нападника - Нацполіція

Безопасность детей станет темой 4-го Саммита первых леди и джентльменов в сентябре в Киеве

Безпека дітей стане темою 4-го Саміту перших леді та джентльменів у вересні в Києві

Зеленський підписав закон, що передбачає надання держдопомоги на придбання книжок

Зеленський подякував Варфоломію за приєднання до комюніке Саміту миру й зазначив, що документ залишається відкритим для підписання

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Ростовській області - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА