Події

Байден під час зустрічі з Зеленським оголосив про нову допомогу Україні на $225 млн - ЗМІ

Президент Джо Байден під час зустрічі в Парижі з президентом України Володимиром Зеленським оголосив про нову допомогу США розміром $225 млн.

Згідно з повідомленням на сайті Білого дому, Байден зустрівся із Зеленським, щоб обговорити підтримку, яку США надають Україні в її зусиллях щодо захисту від російської агресії.

"Лідери обговорили хід війни та нагальні потреби України в допомозі. Президент оголосив про новий пакет безпекової допомоги для України, який оцінюється у $225 млн і містить перехоплювачі ППО, артилерійські боєприпаси та інші критично важливі засоби", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це вже шостий пакет допомоги у сфері безпеки, оголошений Сполученими Штатами з моменту підписання президентом Байденом додаткового фінансування.

Президенти також обговорили майбутній Саміт миру щодо України у Швейцарії, де віцепрезидент Камала Гарріс і радник із національної безпеки Джейк Салліван представлятимуть Сполучені Штати на підтримку прагнення України до справедливого та міцного миру відповідно до Статуту ООН, включно з принципами суверенітету й територіальної цілісності.

Байден наголосив, що підтримка України з боку США непохитна. Лідери зобов'язалися знову зустрітися на майбутньому саміті G7 в Італії для продовження обговорень.

Як повідомляє французьке видання Le Monde, Байден також публічно вибачився перед президентом Зеленським "за багатомісячну затримку американської військової допомоги, яка дала змогу Росії досягти успіхів на полі бою".

Байден наголосив, що США підтримують Україну в довгостроковій перспективі.

"Ми все ще повністю в ділі", - додав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ