01:15 08.06.2024

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

2 хв читати
Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Військовозобов'язані, які працюють або проходять службу в Національній поліції, ДСНС, підлягають бронюванню в обсягах не більш як 50 відсотків кількості військовозобов'язаних працівників у такому органі, відповідну норму затверджено постановою Кабінету міністрів № 650 «Деякі питання бронювання військовозобов'язаних у часі воєнного стану» від 5 червня, оприлюдненою ввечері в п'ятницю.

"Кількість військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню, може становити понад 50 відсотків за окремим рішенням міністра оборони, ухваленим на підставі обґрунтованого звернення міністра внутрішніх справ", - зазначається водночас у документі.

Згідно з ним, таку саму 50-відсоткову квоту бронювання, але без винятків, установлено і для військовозобов'язаних, які працюють або проходять службу в органах державної влади, інших державних органах, органах прокуратури, БЕБ, Службі судової охорони, у судах, установах системи правосуддя та органах досудового розслідування, зокрема й для працівників патронатних служб.

"Військовозобов'язані, які працюють або проходять службу в Державній кримінально-виконавчій службі, підлягають бронюванню в обсязі не більш як 50%...", - йдеться також у постанові.

Така ж 50% квота встановлена для військовозобов'язаних у Національному антикорупційному бюро, Державному бюро розслідувань.

"Військовозобов'язані, які працюють на штатних посадах патронатної служби в судах, що мають виключну підсудність, а також у судах, уповноважених надавати дозвіл на проведення розвідувального заходу згідно із законом “Про розвідку”, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності", - визначив Кабмін.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Американський авіаносець "Ейзенхауер", який протистояв атакам хуситів, покине Червоне море

Пакети військової допомоги від союзників поступово скорочують розрив між спроможностями українських та російських сил, та треба більше ППО і різних засобів ураження далекого радіусу дії - Гаврилюк

РФ щодня скидає близько сотні КАБів на позиції українських військ - перший заступник міністра оборони України

Унаслідок обстрілу в Херсоні поранено двох чоловіків - ОВА

У Харкові 18 постраждалих - мер

У Львівській області пройшла сильна гроза, на автошляхах повалено дерева, у Львові частково не працює електротранспорт

ЄС почав обговорення механізму надання Україні $50 млрд за рахунок доходів від російських активів - підсумки ECOFIN

У Харкові вже 15 поранених - Синєгубов

У Харкові 2 людини загинули, ще щонайменше двоє поранені - Синєгубов

У ХАРКОВІ ЗА ПОПЕРЕДНЬОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ МЕДИКІВ ЗАГИНУЛО ДВОЄ ЛЮДЕЙ, ЩОНАЙМЕНШЕ ДВОХ ПОРАНЕНО - СИНЄГУБОВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА