10:26 11.06.2024

ВМВ РФ обрали тактику присутності в Чорному морі тільки за рахунок підводних човнів, надводних кораблів вони не виводять - Плетенчук

2 хв читати
ВМВ РФ обрали тактику присутності в Чорному морі тільки за рахунок підводних човнів, надводних кораблів вони не виводять - Плетенчук

Останнім часом військово-морські сили РФ обрали тактику присутності в Чорному морі тільки за рахунок підводних човнів, надводних кораблів вони не виводять, повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

"Ворог обрав тактику присутності в Чорному морі за рахунок підводних човнів... Надводні кораблі, незалежно від того, це носії "Калібрів" чи ні, в Чорне море зараз не виводяться", - сказав Плетечук в ефірі телемарафону у вівторок.

Водночас, за його словами, зараз досить велика кількість кораблів - вісім - перебувають в Азовському морі. Серед них три носії "Калібрів" і три великі десантні кораблі. "Найімовірніше, вони там перебувають з метою проведення навчань. Імовірно, вони вважають, що там вони в більшій безпеці, особливо тому, що вони там стоять поряд із цивільними суднами", - зазначив Плетенчук.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки великою є небезпека обстрілу "Калібрами" з Чорного моря, Плетенчук розповів, що наразі росіяни вивели в Чорне море один підводний човен класу "Варшавянка". Він може бути заряджений чотирма ракетами. "Учора було зафіксовано скидання одного "Калібру" з чотирьох можливо заряджених". Отже, зараз у Чорному морі один підводний носій "Калібрів" з умовно трьома ракетами.

Напередодні Плетенчук повідомив, що в Баренцовому морі в межах Північного Льодовитого океану загорівся великий протичовновий корабель ВМФ РФ "Адмирал Левченко". Пожежу на кораблі Плетенчук пов'язав із санкціями та нестачею фахівців. "Так буває, коли "свєрхдєржава" отримує санкції від України і не може обслуговувати самостійно двигуни, вироблені в Миколаєві. 10 років не вистачило на вирішення цієї проблеми. Одна з установок і запалала", - написав він у фейсбуці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський призначив посла в Нідерландах за сумісництвом постпредом України при ОЗХО

Зеленський затвердив склад української делегації щодо вступних переговорів з ЄС, її очолила Стефанишина

Зварича звільнено з посади посла Польщі та призначено послом України в Чехії

Заступник держсекретаря США заявив про діалог з Києвом щодо виробництва необхідного озброєння в Україні

У Держдепартаменті США прокоментували візит Путіна до Кім Чен Ина

Заступник держсекретаря США: Ми хочемо переконатися, що РФ не зможе використовувати свою територію як притулок

Україна є і буде частиною єдиної Європи завжди - Зеленський про затвердження переговорної рамки про вступ в ЄС

Рада директорів МВФ завершить 4-й перегляд програми EFF для України наступного тижня - представник Фонду

Шмигаль обговорив з в. о. заступника держсекретаря США Бассом відновлення енергетики, постачання зброї та пряму бюджетну підтримку

Уряд підтримав ініціативу щодо відмови від паперового посвідчення ветерана

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА