11:48 11.06.2024

За фактом витоку інформації здійснюють досудове розслідування і два службових - директор НАБУ

2 хв читати
За фактом витоку інформації здійснюють досудове розслідування і два службових - директор НАБУ

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Семен Кривонос повідомив, що за фактом витоку інформації з НАБУ проводять досудове розслідування і два службових розслідування.

"За фактом витоку інформації розпочато саме досудове розслідування. Воно дає набагато більше інструментів для отримання доказів причетності тих чи інших посадових осіб до злочину, аніж внутрішнє службове розслідування", - написав Кривонос на сторінці у фейсбуці у вівторок.

Він пояснив, що за результатами службового розслідування максимальне покарання - дисциплінарна відповідальність, а "злив" інформації - розголошення даних досудового розслідування - є кримінальним злочином.

"Вважаю неприпустимим нехтувати законом, щоб просто когось звільнити", - наголосив директор НАБУ.

Процесуальне керівництво в досудовому розслідуванні здійснює Спеціалізована антикорупційна прокуратура. За словами Кривоноса, управлінню внутрішнього контролю НАБУ виділено всі необхідні ресурси для забезпечення об'єктивного та всебічного досудового розслідування.

Директор НАБУ також поінформував, що окрім згаданого досудового розслідування щодо витоку інформації, у НАБУ розпочато два службові розслідування.

"Одне - щодо можливого тиску на викривачів, інше - щодо можливих неправомірних вказівок детективам. Проводяться необхідні заходи, встановлюються відповідні обставини", - уточнив він.

Кривонос запевнив, що за результатами службових розслідувань за наявності достатніх підстав винних осіб буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

"Наголошу, будь-які рішення, в тому числі й кадрові, будуть прийматися мною виключно за результатами розслідувань і у чіткій відповідності до визначених законом процедур", - зазначив директор НАБУ.

Він додав, що про результати досудового розслідування та службових розслідувань поінформує публічно.

Як повідомлялося, першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву відсторонено від виконання посадових обов'язків для забезпечення об'єктивного досудового розслідування, розпочатого за фактом імовірного витоку інформації.

Раніше журналісти-розслідувачі Bihus.Info оприлюднили дані щодо систематичного витоку інформації про розслідування Національного антикорупційного бюро України, зокрема у справі про "Велике будівництво".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР пропонують зняти ПДВ і ввізне мито на енергообладнання - законопроєкти

Ворог найбільш активний на покровському та сіверському напрямках - Генштаб ЗСУ

Путін намагається готувати наступників режиму з числа своїх родичів і дітей близьких йому чиновників - ISW

СБУ запобігла серії підпалів військового транспорту ТЦК у Дніпрі

Юридичних перешкод для конфіскації суверенних активів РФ немає - Мін'юст

У Києві невідомий вистрілив у чоловіка, вживаються заходи щодо затримання нападника - Нацполіція

Безопасность детей станет темой 4-го Саммита первых леди и джентльменов в сентябре в Киеве

Безпека дітей стане темою 4-го Саміту перших леді та джентльменів у вересні в Києві

Зеленський підписав закон, що передбачає надання держдопомоги на придбання книжок

Зеленський подякував Варфоломію за приєднання до комюніке Саміту миру й зазначив, що документ залишається відкритим для підписання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА