13:26 11.06.2024

СБУ затримала дочку ексмера Полтави, яка працювала на "виборчий штаб" партії Путіна

2 хв читати

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Києві колаборантку, яка брала участь у виборчій кампанії пропутінської партії "Єдиная Россия" у 2022-му і 2023 роках, їй повідомили про підозру, повідомляє пресслужба відомства.

"Зловмисницею виявилася 36-річна донька колишнього мера Полтави, який наразі засуджений за масштабну корупцію. За даними слідства, фігурантка володіє у Санкт-Петербурзі рекламним агентством, яке брало участь у PR-кампанії пропутінської партії "Єдиная Россия", - йдеться в повідомленні СБУ в телеграм-каналі у вівторок.

Повідомляється, що напередодні "єдиного дня голосування" фігурантка розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів і бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації. "Проживаючи в Києві, колаборантка дистанційно управляла рекламним бізнесом в росії й отримувала від нього мільйонні дивіденди. Так, у період співпраці з "виборчим штабом" партії кремля фігурантка отримала прибуток у понад 35 млн російських рублів", - зазначено в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання та в київських офісах затриманої виявлено комп'ютерну техніку, мобільні телефони та фінансову звітність щодо співпраці з РФ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Крім того, за матеріалами СБУ, на все майно затриманої накладено арешт на загальну суму понад 270 млн грн. Серед заблокованих активів – три квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній. Наразі зловмисниця під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Розслідування проводили під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА