22:56 11.06.2024

Олена Зеленська відвідала шпиталь Бундесверу у Берліні

2 хв читати
Олена Зеленська відвідала шпиталь Бундесверу у Берліні

Під час візиту до Німеччини перша леді України Олена Зеленська разом із першою леді ФРН Ельке Бюденбендер, керівниками МОЗ України та Німеччини відвідала госпіталь Бундесверу в Берліні, та поспілкувались з українськими військовими, які проходять там лікування, повідомляє прес-служба держави у вівторок увечері.

"Дякую наших захисників. І дякую Німеччині, яка лікує їх, як своїх власних захисників", – сказала дружина президента України.

У шпиталі Бундесверу поранені проходять лікування у складних випадках, сюди їх направляють із цивільних лікувальних закладів. У ньому здійснюють лікування із загальної травматології та ортопедії, а також проводять ендопротезування плечових, колінних суглобів, суглобів стопи та пластичну хірургію.

Олена Зеленська та Ельке Бюденбендер обговорили тему подальшої медичної співпраці країн. Також дружина президента України взяла участь у підписанні угоди між французькою агенцією міжнародного співробітництва France Expertise та благодійним фондом Superhumans. Підписання відбулося за участю голови МОЗ України Віктора Ляшка.

"Створений у Львові Superhumans Center лише за рік існування став лідером у роботі зі складними випадками. У співпраці з французькими хірургами тут провели понад 100 унікальних реконструкцій особи та встановили понад 600 протезів", – сказала Зеленська.

Вона наголосила, що нова угода дозволить масштабувати проект на всю Україну. Створення нового центру заплановано в Одесі на базі Одеського національного медичного університету. У центрі готуватимуть фахівців з надання медичної допомоги при мінно-вибуховій травмі.

"Дякую уряду Франції та французьких лікарів за те, що допомагають нам рятувати людей. Дякую українським лікарям, які роблять це все краще і краще", – підсумувала перша леді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

21 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На фронті відбулося 128 бойових зіткнень, із них 48 - на Покровському напрямку -

Окупанти за добу завдали двох ракетних і 36 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

Кулеба: Саміт у Швейцарії став "стрибком до миру", попереду ще дуже важкий шлях

Підготовку в країнах ЄС із 2022 року пройшли понад 52 тис. українських військових

Глава МВС про можливість демобілізації: ми не маємо права "валити фронт", нам потрібні досвідчені військові

Глава МВС: більшість винуватців домашнього насильства - військовослужбовці, їм потрібна належна психологічна реабілітація

Кулеба закликає партнерів наслідувати приклад Румунії та надати Україні додаткові системи Patriot

Кулеба привітав рішення від Румунії та США щодо посилення української ППО і заявив, що буде ще більше систем і ракет для захисту України

СБУ та Нацполіція затримали депутата Ужгородської міськради, який вимагав хабарі за відстрочку від мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА