23:23 12.06.2024

Кулеба впевнений, що союзники дійдуть висновку про необхідність розширення дозволу на застосування їх озброєння для ударів по території РФ

1 хв читати
Кулеба впевнений, що союзники дійдуть висновку про необхідність розширення дозволу на застосування їх озброєння для ударів по території РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба впевнений, що союзники дійдуть висновку про необхідність розширення дозволу на застосування їх озброєння для ударів по військових об'єктах у РФ після того, як побачать "надійність українців у виборі цілей".

Відповідаючи на запитання в інтерв'ю британському виданню New Statesman, чи Україна проситиме своїх партнерів розширити скасувати існуючі обмеження щодо завдання ударів західною зброєю по території РФ, Кулеба сказав, що так.

"Ми будемо, і навіть якщо ні, я думаю, що наші партнери дійдуть висновку, що ці обмеження повинні бути розширені. Коли ви якийсь час стукаєте в закриті двері, а потім вам відчиняють, але кажуть, що ви можете увійти і зробити тільки два кроки вперед, це вже великий знак", - зазначив він.

За словами міністра, союзники побачать, що "ми надійні партнери у виборі цілей, тому що цей дозвіл нам потрібен лише для поразки військових об'єктів, для знищення російських сил та російської військової техніки, яка стріляє у нас та руйнує Харків".

Кулеба висловив упевненість, що коли союзники надійність України у цьому, то буде зроблено наступний крок щодо пом'якшення обмежень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник держсекретаря США заявив про діалог з Києвом щодо виробництва необхідного озброєння в Україні

У Держдепартаменті США прокоментували візит Путіна до Кім Чен Ина

Україна є і буде частиною єдиної Європи завжди - Зеленський про затвердження переговорної рамки про вступ в ЄС

Рада директорів МВФ завершить 4-й перегляд програми EFF для України наступного тижня - представник Фонду

Шмигаль обговорив з в. о. заступника держсекретаря США Бассом відновлення енергетики, постачання зброї та пряму бюджетну підтримку

Уряд підтримав ініціативу щодо відмови від паперового посвідчення ветерана

Відкривається реєстрація на перетин у конкретний час МАПП "Порубне-Сірет"

Зеленський обговорив з Дудою підсумки Саміту миру

ООН має всі шанси зберегти потужну й активну роль у реалізації пунктів Формули миру - Жовква

Мінекономіки запустило портал про протимінну діяльність, англомовна версія стартує за місяць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА