13:26 13.06.2024

Коаліція "Рамштайн" зобов'язалася виділити понад $98 млрд на військову допомогу Україні - глава Пентагону

2 хв читати
Коаліція "Рамштайн" зобов'язалася виділити понад $98 млрд на військову допомогу Україні - глава Пентагону

США та інші члени Контактної групи з питань оборони України загалом зобов'язалися виділити вже понад $98 млрд на допомогу у сфері безпеки українському народу з початку повномасштабного вторгнення РФ, повідомив міністр оборони США Ллойд Дж. Остін ІІІ.

"Я пишаюся тим, що з лютого 2022 року ця Контактна група виділила Україні понад $98 млрд у вигляді безпекової допомоги. І ця коаліція продовжує знаходити інноваційні та стійкі шляхи для збільшення критично важливого потенціалу для задоволення найнагальніших потреб України", - сказав він, відкриваючи 23-є засідання у форматі "Рамштайн".

Окремо він подякував Швеції за нещодавнє оголошення найбільшого пакету військової допомоги на суму близько $1,2 млрд, Бельгії, яка зобов'язалася поставити Україні 30 винищувачів F-16 до 2028 року, а також ще $1 млрд військової допомоги цього року. Остін нагадав про зобов'язання Іспанії передати Україні зенітні ракети.

"Ми маємо продовжувати знаходити нові рішення, особливо для проблем ППО України, і ми і далі підтримуватимемо довгострокову безпеку України", - сказав міністр.

Крім того, Остін відзначив роботу capability coalitions у рамках контактної групи зі зміцнення та модернізації її збройних сил на довгострокову перспективу.

"Я з нетерпінням чекаю на сьогоднішні новини від коаліції з безпілотних літальних апаратів. Коаліція безпілотників працює над тим, щоб допомогти Україні протистояти російській агресії сьогодні й стримувати її завтра", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через ракетну атаку РФ оголошено масштабну повітряну тривогу, у Києві працювала ППО

Американський авіаносець "Ейзенхауер", який протистояв атакам хуситів, покине Червоне море

Пакети військової допомоги від союзників поступово скорочують розрив між спроможностями українських та російських сил, та треба більше ППО і різних засобів ураження далекого радіусу дії - Гаврилюк

РФ щодня скидає близько сотні КАБів на позиції українських військ - перший заступник міністра оборони України

Унаслідок обстрілу в Херсоні поранено двох чоловіків - ОВА

У Харкові 18 постраждалих - мер

У Львівській області пройшла сильна гроза, на автошляхах повалено дерева, у Львові частково не працює електротранспорт

ЄС почав обговорення механізму надання Україні $50 млрд за рахунок доходів від російських активів - підсумки ECOFIN

У Харкові вже 15 поранених - Синєгубов

У Харкові 2 людини загинули, ще щонайменше двоє поранені - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА