20:53 14.06.2024

Ситуація в українській енергосистемі наступного тижня буде складнішою - голова "Укренерго"

1 хв читати
Ситуація в українській енергосистемі наступного тижня буде складнішою - голова "Укренерго"

Ситуація в українській енергосистемі наступного тижня буде відчутно складнішою порівняно з поточним, повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Наступний тиждень буде складнішим для енергосистеми, тому що повернеться спека, і ми матимемо знижену потужність АЕС, якщо порівнювати з поточним тижнем", - сказав він в інтерв'ю "Українській правді" в п'ятницю.

За словами голови НЕК, через масовані обстріли енергосистема втратила резерв міцності й стала залежною від різких змін споживання електроенергії та погоди, що змушує її балансувати відключеннями споживачів.

"У нас енергосистема, втративши понад 9 ГВт потужності через обстріли, тепер не має резерву міцності. Якщо раніше ми мали додаткові електростанції, які можна було ввімкнути оперативно, ми перекрилися ввімкненням якихось гідроагрегатів або блоків ТЕС, то зараз у нас такого маневру просто немає", - пояснив Кудрицький.

Як повідомлялося, "Енергоатом" анонсував виведення в ремонт енергоблоку АЕС 1000 МВт у межах виконання планової ремонтної кампанії 2024 року. Компанія зазначала, що, з огляду на це і зростання споживання електроенергії в липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитися.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголошував, що економія е/е буде частиною повсякденного життя України найближчими роками через російські атаки на енергетику країни.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світло у п'ятницю погодинно відключатимуть протягом усієї доби – "ДТЕК"

В.о. гендиректора ДП "Охтирський комбінат хлібопродуктів" засудили до 9 років позбавлення волі за розтрату 189 тонн соняшнику

Рада ухвалила закон про публічні консультації

Україна отримала від Німеччини 16 одиниць спецтехніки на EUR2,3 млн на відновлення енергоінфраструктури

Унаслідок ворожого обстрілу касетними боєприпасами на Донеччині троє людей загинули та четверо поранені, включно з дитиною

Агентство "Інтерфакс-Україна" відновило роботу стрічок новин

Зеленський подякував президенту Румунії за передання Україні Patriot

Обмін "всіх на всіх" важко реалізувати, оскільки РФ часто не визнає перебування деяких осіб у полоні, заявляють у МІПЛ

Правоохоронці затримали жінку, яка осквернила могили захисників у Києві

Кількість бойових зіткнень від початку доби вже зросла до 58, понад половина припала на краматорський і покровський напрямок - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА