23:18 14.06.2024

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

2 хв читати
На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Станом на 22:00 п'ятниці кількість бойових зіткнень на лінії фронту зросла до 81, найгострішою була ситуація на Покровському та Курахівському напрямках, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Згідно з зведенням, на Покровському напрямку агресор вчинив 29 штурмових та наступальних дій. Загалом 17 атак на напрямі українські захисники вже відбили, ще 12 бойових зіткнень – продовжуються. Ситуація складна, але контрольована силами оборони. Наші воїни докладають зусиль для недопущення поступу супротивника в глибину української території.

"Інтенсивно атакує ворог українських захисників у Покровському напрямку... За наявною нині інформацією, сьогодні втрати агресора на цьому напрямку склали 263 людини вбитими і пораненими. До того ж кілька оккупантів здалися в полон. Знищено один танк, три артилерійські системи, вісім автомобілів та п'ять бойових броньованих машин. Крім того, було пошкоджено два автомобілі, п'ять ББМ, два танки та три ворожі гармати", - уточнюється у зведенні.

На Курахівському напрямку нині налічується 20 бойових зіткнень. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка. Підрозділи Сил оборони відбили 16 атак супротивника, чотири – ще тривають.

Повідомляється, що 10 бойових зіткнень із окупантами сталося на Куп'янському напрямку. Ворог намагався покращити тактичне становище у районах населених пунктів Петропавлівка, Сіньківка та Піщане. Неподалік Сіньківки всі штурми ворога відбиті, в районах Петропавлівки та Піщаного ще тривають бої.

На Лиманському напрямі протягом дня російські війська 9 разів атакували наші позиції у районах Греківки, Тернов і Невського. Ситуація контрольована – чотири бойові зіткнення завершилися, а п'ять – ще тривають.

На Харківському напрямку російські окупанти тричі за підтримки авіації намагалися штурмувати позиції наших підрозділів у районах Вовчанська та Тихого. Усі ворожі атаки відбиті.

На Краматорському напрямі активність противника у районі Андріївки успіху не мала.

"На інших напрямках без особливих змін – ворог успіху не мав, втрати наших територій та позицій не допущені", – уточнив Генштаб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світло у п'ятницю погодинно відключатимуть протягом усієї доби – "ДТЕК"

В.о. гендиректора ДП "Охтирський комбінат хлібопродуктів" засудили до 9 років позбавлення волі за розтрату 189 тонн соняшнику

Рада ухвалила закон про публічні консультації

Україна отримала від Німеччини 16 одиниць спецтехніки на EUR2,3 млн на відновлення енергоінфраструктури

Унаслідок ворожого обстрілу касетними боєприпасами на Донеччині троє людей загинули та четверо поранені, включно з дитиною

Агентство "Інтерфакс-Україна" відновило роботу стрічок новин

Зеленський подякував президенту Румунії за передання Україні Patriot

Обмін "всіх на всіх" важко реалізувати, оскільки РФ часто не визнає перебування деяких осіб у полоні, заявляють у МІПЛ

Правоохоронці затримали жінку, яка осквернила могили захисників у Києві

Румунія передасть Україні систему Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА