21:58 15.06.2024

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

1 хв читати
Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Російські війська в суботу обстріляли село Улакли у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами, внаслідок чого троє людей загинули і п'ятеро поранені, повідомив уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець.

"У час, коли триває Саміт миру, росіяни скоюють чергові злочини! Сьогодні окупанти обстріляли село Улакли Волноваського району Донецької області. Вдарили по населеному пункту двічі, використовуючи реактивну систему залпового вогню з касетними боєприпасами. Це дає велику зону ураження і передбачає заподіяння шкоди саме людям!", - написав він у телеграм-каналі в суботу ввечері.

За словами Лубінця, внаслідок атаки загинуло троє людей, а п'ятеро дістали поранення. Крім цього, пошкоджено цивільну медустанову, школу, житлові будинки.

"Сьогодні, як ніколи, важливо показати світовій спільноті: ворог має бути покараний! Бо його дії спрямовані на вбивство цивільного населення. Якщо країну-агресорку не зупинити зараз - кількість злочинів зростатиме щодня!", - наголосив омбудсмен.

"Щоб знайти це рішення, саме зараз і працюємо на Саміті миру. Нам потрібні конкретні кроки та рішення, щоб захистити життя мирних людей!", - додав він.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З Харкова до Іспанії евакуювали двох китів-білух

21 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Польсько-українська безпекова угода буде готова "незабаром" – голова Комітету із закордонних справ Сейму Польщі

Україна може використовувати зброю, поставлену США, у будь-якому місці через кордон із РФ

QR-код військово-облікового документа тепер можна пред'являти при перетині кордону - спікер ДПСУ

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом нападу на колишнього військовослужбовця у Дніпрі

Сирський відвідав навчальний центр, де готують мобілізованих

Глава МЗС України пояснив "відкликання" підписів під спільним комюніке Саміту миру

Підрозділи 24 ОМБр передислоковано для посилення оборони в район Часового Яру

Кулеба: у Пекіні уважно вивчають результати Саміту миру, переконаний у продовженні розмови з Китаєм щодо припинення війни в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА