07:04 16.06.2024

Макрон закликав ООН і лідерів країн світу вплинути на РФ, щоб вона схвалила Олімпійське перемир'я і припинила агресію

1 хв читати
Макрон закликав ООН і лідерів країн світу вплинути на РФ, щоб вона схвалила Олімпійське перемир'я і припинила агресію
Фото: https://www.facebook.com/EmmanuelMacron

Президент Франції Еммануель Макрон закликав лідерів країн світу посилити тиск на РФ для ухвалення нею резолюції про Олімпійське перемир'я і припинення агресії проти України.

"У нас буде ухвалена Генеральною Асамблеєю ООН резолюція про олімпійське перемир'я. Це явний заклик до Росії припинити агресивну війну і напади на цивільне населення і цивільні об'єкти. Паралельно з цим багато лідерів виступають з дуже важливими ініціативами", - сказав Макрон під час першого пленарного засідання в межах глобального Саміту миру в Швейцарії.

Французький лідер вважає, що посилення тиску лідерів країн світу на РФ з метою домогтися Олімпійського перемир'я з російського боку "надзвичайно важливе".

Водночас він наголосив, що (Олімпійське - ІФ-У) перемир'я не розглядається як зобов'язання щодо України.

"Я пропоную, щоб паралельно ми разом будували продовження процесу, щоб розширити представництво держав у ньому, щоб уникнути поділу світу та уникнути змагань ініціатив, а працювати разом, не ділити коло держав, а будувати те, що повинно стати низкою ключових вимог глобального співтовариства, які ми могли б покласти на стіл росіянам", - сказав Макрон. Він додав, що, на його думку, "це найкращий спосіб допомогти Україні побудувати межі для сталого миру, який спирається на міжнародне право".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА