19:09 17.06.2024

Після повернення до Києва Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський після повернення до Києва провів Ставку верховного головнокомандувача, заслухав, зокрема, звіти щодо оперативної ситуації на фронті й динаміки надходження озброєння від партнерів, особливу увагу приділив Силам безпілотних систем.
"Заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головкома Олександра Сирського, начальника Генштабу Анатолія Баргилевича: оперативна ситуація на всіх напрямках і на кордонах, динаміка виконання вітчизняних контрактів і надходження допомоги з оголошених партнерами оборонних пакетів", - написав Зеленський у телеграм-каналі в понеділок.
Президент також повідомив, що на Ставці заслухали звіти керівників усіх складових Сил оборони України: ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, ГУР і Держприкордонслужби, а також зведення СЗР.
"Докладну доповідь представив командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський. Відзвітував щодо всіх типів дронів - повітряних, наземних і морських - та щодо всіх типів завдань: від тактичних FPV і евакуаційних платформ до так званих дронів Deep Strike", - інформував президент.
У зв'язку з цим Зеленський наголосив, що "напрям активно розвивається - зростає кількість не лише вироблених, а й успішно застосованих безпілотників. Україна очолює технологічний прогрес у цій галузі. Минулого тижня на переговорах з іншими лідерами ми відчули великий інтерес до нашого досвіду. Після перемоги він стане високотехнологічною частиною українського експорту", - упевнений глава Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дергачах уже 9 постраждалих - обладміністрація

Унаслідок ворожих авіаударів по Дергачах Харківської області постраждали п’ятеро осіб, зокрема дві дитини

Власник Group DF Фірташ оскаржить продовження українських санкцій у міжнародних судах

Президент підписав закон про застосування англійської мови в Україні

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

Кожен звільнений 31 травня з російського полону повідомив про катування з боку РФ - місія ООН

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА