12:04 21.06.2024

Підозрювані в замаху на журналіста Садикова двоє громадян Казахстану перетнули кордон із Молдовою в день злочину, їх оголошено в міжнародний розшук

2 хв читати
Підозрювані в замаху на журналіста Садикова двоє громадян Казахстану перетнули кордон із Молдовою в день злочину, їх оголошено в міжнародний розшук

Національна поліція України повідомляє про міжнародний розшук двох громадян Казахстану, яким заочно повідомлено про підозру в замаху на вбивство журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова в Києві. Київська прокуратура уточнює, що фігуранти перетнули кордон із Молдовою того самого дня, коли скоїли злочин.

"Виконавцям замаху на вбивство казахського журналіста оголошено підозри, фігуранти в міжнародному розшуку", - йдеться в повідомленні Нацполіції в п'ятницю.

Згідно з повідомленням, у результаті комплексу оперативно-розшукових заходів і слідчих дій правоохоронцям вдалося встановити, що до скоєння злочину причетні двоє іноземців, 33 і 36 років.

У повідомленні Київської міської прокуратури зазначено, що "двоє чоловіків, віком 33 та 36 років, ретельно спланувавши вбивство журналіста, що має в Україні статус біженця".

"Встановлено, що підозрювані прибули на територію України 2 червня, перетнувши польсько-український кордон. У столиці вони орендували квартиру та придбали автомобіль. За потерпілим певний час спостерігали, вивчаючи його маршрути", - зазначають у генпрокуратурі.

Згідно з повідомленням, 18 червня, у день скоєння злочину, один із підозрюваних підійшов до автівки потерпілого, здійснив постріл, а його подільник спостерігав за ситуацією навколо будинку, після цього вони залишили місце злочину.

"Територію України підозрювані покинули в день скоєння замаху на умисне вбивство, перетнувши кордон України та Молдови. Наразі їх оголошено в міжнародний розшук", - уточнюють у прокуратурі.

Голосіївський районний суд Києва заочно обрав двом громадянам Казахстану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо затримання підозрюваних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ДТЕК" під'єднав жителів Шевченківського району Києва, які залишилися без світла внаслідок аварії на ПС

Кирило Тимошенко повідомив, що до нього приходили з обшуками у справі, до якої він не має стосунку

Зеленський у Брюсселі обговорив із прем'єром Словенії фіналізацію майбутньої двосторонньої безпекової угоди

Президент Словаччини Пеллегріні вперше зустрівся із Зеленським і побажав якнайшвидшого і справедливого миру для України

Столтенберг і Зеленський обговорили підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні

До ексзаступника голови ОП Кирила Тимошенка прийшли з обшуками - ЗМІ

На фронті вже відбулося 104 бойові зіткнення, найгарячіше на торецькому та покровському напрямках

Зеленський у Брюсселі обговорив із прем'єром Чехії постачання снарядів і майбутню безпекову угоду

ВАКС в апеляції підтвердив стягнення в дохід України двох Ан-148 "Ільюшн Фінанс"

Зеленський - європейцям: Наш обов'язок - не дати Росії створити прецедент знищення нашої енергетики, інакше це стане частиною воєнних доктрин у всьому світі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА