11:22 26.06.2024

Кабмін дозволив бронювати весь персонал сертифікованих протимінних операторів

2 хв читати
Кабмін дозволив бронювати весь персонал сертифікованих протимінних операторів

Кабінет Міністрів дозволив підприємствам, установам та організаціям, які є сертифікованими операторами протимінної діяльності, бронювати 100% складу груп або відділень, що безпосередньо здійснюють розмінування, повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Пояснення до свого рішення від 19 червня внести відповідні зміни до постанови про мобілізацію уряд оприлюднив у вівторок.

"Гуманітарне розмінування території України – одне з ключових завдань, на вирішення якого спрямовані зусилля уряду та наших міжнародних партнерів. Необхідно якнайшвидше забезпечити безпеку населення на потенційно забруднених мінами територіях та повернути ці землі в економічну експлуатацію. Від цього залежить як економічне зростання в Україні, так і продовольча безпека у світі. Бронювання підготовлених фахівців з розмінування, які працюють в штатах операторів, створить необхідні умови для планомірної роботи з розмінування територій", - наголосив заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Згідно з повідомленням, рішення уряду передбачає бронювання винятково фахівців із розмінування сертифікованого оператора, які входять до складу груп, що здійснюють нетехнічне і технічне обстеження, очищення, інспектування та контроль якості.

Йдеться про громадян, які пройшли базову підготовку, достатню для пошуку мін і вибухонебезпечних предметів у полях. Такі працівники можуть бути заброньовані незалежно від військово-облікової спеціальності, віку, військового звання, пояснили в Мінекономіки.

Водночас бронювання може бути анульоване, якщо оператор протимінної діяльності протягом півроку не здійснює роботу з гуманітарного розмінування.

Як повідомлялося, станом на початок червня в Україні сертифіковано 42 оператори протимінної діяльності. У процесі сертифікації перебувають 53 організації, з яких 31 - урядові. У травні до гуманітарного розмінування було залучено майже 2 тис. фахівців, ще 1,9 тис. - до оперативного реагування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі під завалами виявили загиблого, зниклими безвісти числяться дві жінки - МВС

Адміністрація Байдена готова надіслати Україні наступний пакет військової допомоги, до нього увійдуть ракети ППО – ЗМІ

Війська РФ увечері обстріляли Камишани Херсонської області, травмовано двох жителів

Окупанти завдали по території України 61 авіаудар із застосуванням понад 100 КАБів - Генштаб

Від початку доби було 140 боєзіткнень, на покровському напрямку їхня кількість збільшилася до 37 - Генштаб

Україна, як і раніше, потребує мобілізації внутрішніх доходів – МВФ

МВФ наголошує на важливості реструктуризації комерційного боргу України на умовах програми EFF

МВФ погіршив прогноз зростання ВВП України в 2024 році до 2,5-3,5% при інфляції 8%

Зеленський підписав закон про перезавантаження БЕБ

Кількість постраждалих після удару у Дніпрі зросла до 12, серед них є вагітна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА