13:12 27.06.2024

Україна отримала транш EUR1,9 млрд від ЄС за Ukraine Facility

1 хв читати
Україна отримала транш EUR1,9 млрд від ЄС за Ukraine Facility

Україна в четвер отримала EUR1,9 млрд третій транш безумовного фінансування від ЄС у рамках Ukraine Facility, повідомило Міністерство фінансів.

"З початку повномасштабної війни ЄС надав Україні майже EUR35 млрд прямої бюджетної допомоги... ЄС є ключовим партнером України, що продовжує відігравати вирішальну роль у прискоренні нашої перемоги та зміцненні економічної стійкості країни", - наводяться в релізі слова міністра фінансів Сергія Марченка.

Як повідомлялося, цього тижня Україна та ЄС підписали Угоду загальним обсягом EUR27 млрд на 2024-2027 рр. у рамках Інструменту Ukraine Facility.

Фінансування в рамках Ukraine Facility охоплює три компоненти: EUR38,27 млрд прямої підтримки держбюджету (EUR33 млрд у формі кредитів, з яких Україна раніше отримала двома траншами EUR6 млрд безумовного фінансування, та EUR5,27 млрд у формі грантів), EUR6,97 млрд для спеціального інвестиційного інструменту для покриття ризиків у пріоритетних секторах, а також EUR4,76 млрд для технічної підтримки в здійсненні реформ і покриття відсотків за кредитами, зокрема й отриманими раніше.

Після отримання EUR1,9 млрд траншу безумовного фінансування наступні транші надходитимуть щокварталу за результатами виконання Україною індикаторів Плану для Ukraine Facility та їх позитивної оцінки ЄС. 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА