09:58 29.06.2024

Редакційна рада The New York Times виступила за вихід Байдена з президентських перегонів

2 хв читати
Редакційна рада The New York Times виступила за вихід Байдена з президентських перегонів
Фото: AP

Дебати між президентом США демократом Джо Байденом і колишнім главою держави республіканцем Дональдом Трампом, які претендують на висування кандидатами на президентську посаду, показали, що Демократичній партії слід шукати заміну Байдену, вважає редакційна рада The New York Times.

"Найочевидніший шлях для демократів (...) - це чесно сказати американській громадськості та визнати, що містер Байден не може продовжувати свої передвиборчі перегони, і почати процес вибору когось більш здатного посісти його місце, щоб перемогти містера Трампа в листопаді", - ідеться в публікації.

У ній наголошується, що під час дебатів "президент постав як тінь великого державного службовця". Тому "найбільша державна послуга, яку Байден може зараз надати, це оголосити, що він не продовжуватиме балотуватися на переобрання".

За оцінкою авторів статті, "на Демократичній партії лежить тягар поставити інтереси нації вище за амбіції однієї людини", у партії "є лідери, які краще підготовлені до того, щоб представити чітку, переконливу й енергійну альтернативу другому президентству Трампа".

Газета, характеризуючи Трампа, пише, що він "зарекомендував себе як серйозна загроза демократії, нестійка та своєкорислива постать, негідна суспільної довіри", що є очевидною загрозою американській демократії.

Газета, характеризуючи Трампа, пише, що він "зарекомендував себе як серйозна загроза демократії, нестійка і своєкорислива постать, негідна суспільної довіри", яка є очевидною загрозою американській демократії.

Вона зазначає, що Трамп систематично намагався підірвати чесність виборів. Його прихильники публічно виклали план дій на період до 2025 року, який дасть йому змогу виконати крайні з його обіцянок і погроз.

"Якщо його повернуть на цю посаду, він присягнувся стати президентом іншого типу, якого не стримують обмеження влади, вбудовані в американську політичну систему", - ідеться в статті.

Автори наголошують: "З урахуванням такої небезпеки і здібностей Байдена (...) Сполученим Штатам потрібен сильніший супротивник для ймовірного кандидата від республіканців. Висування нового кандидата від Демократичної партії на такому пізньому етапі передвиборчої кампанії - це непросте рішення, але воно відображає масштаб і серйозність виклику, кинутого Трампом".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київська обласна прокуратура та Солом'янський районний суд заблокували діяльність двох торговельних центрів Arricano

Зеленський привітав Угорщину з початком головування в Раді ЄС і подякував Бельгії за її лідерство в період головування

У більшості областей України очікується спека до 37° без опадів, на заході та півночі пройдуть дощі, місцями з градом

УІНП виніс на громадське обговорення законопроєкт про засади державної політики національної пам'яті українського народу

Втрати ворога на часовоярському напрямку за червень сягають понад 5 тис. осіб - ОСУВ "Хортиця"

Вербицький заявляє, що звільнився з посади заступника генпрокурора за власним бажанням для збереження репутації відомства

Вербицького звільнено з посади заступника генпрокурора - Офіс генпрокурора

ПОБЛИЗУ МИРГОРОДА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ БУЛО ЧУТИ ВИБУХИ, ПС ОГОЛОШУВАЛИ ПОВІТРЯНУ ТРИВОГУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Ворог увечері випустив по Києву ракети "Іскандер-К", а вночі по Дніпру - "Іскандер-М" - Повітряні сили

Черга з фур почала рости на українсько-польському кордоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА