10:55 01.07.2024

Через обстріли є нові знеструмлення у трьох регіонах, на енергооб'єкті в Полтавській області загинув працівник підрядної організації

1 хв читати
Через обстріли є нові знеструмлення у трьох регіонах, на енергооб'єкті в Полтавській області загинув працівник підрядної організації

Станом на ранок 1 липня через російські обстріли є нові знеструмлення в Дніпропетровській, Донецькій і Харківській областях.

"Загалом через бойові дії без електроенергії абоненти в семи регіонах", - повідомило Міністерство енергетики України в понеділок.

Як зазначили у відомстві, у східному регіоні внаслідок ворожих обстрілів відключилася високовольтна повітряна лінія. Під час огляду виявлено обрив дроту і грозотросу.

За інформацією міністерства, минулої доби в енергетичній галузі стався черговий нещасний випадок - на одному з енергооб'єктів у Полтавській області під час виконання висотних робіт загинув 54-річний працівник підрядної організації. Обставини нещасного випадку з'ясовують.

Як повідомлялося, 1 липня графіки погодинних відключень споживачів застосовуються з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено.

Ситуація в енергосистемі залишається складною. Через масовані російські обстріли є значний дефіцит потужностей. Для його часткового покриття минулої доби Україна за запитом Польщі отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

Крім того, в західному регіоні з технологічних причин відключали високовольтну повітряну лінію. Причина - загоряння конденсатора на одній із високовольтних підстанцій. Викликано ДСНС, загоряння ліквідовано. Лінію вивели в аварійний ремонт.

За даними Міненерго, імпорт електроенергії на поточну добу прогнозується в обсязі 28159 МВт-год. Експорт не передбачається.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала $2,2 млрд від МВФ

ISW: Російське командування зосереджене на атаках Торецька

Для повноцінної роботи Єдиного туристичного реєстру необхідне ухвалення закону про туризм - голова ДАРТ

Унаслідок ворожих ударів по Руській Лозовій на Харківщині щонайменше три людини постраждали

Єрмак обговорив із помічником президента США майбутній саміт НАТО

Кабмін має намір запровадити експериментальний проєкт із грантового фінансування навчання у вишах у 2024/2025 навчальному році

На Донеччині за добу через обстріли загинув один мирний житель, поранені шестеро

У Боровій Харківської області з-під завалів зруйнованого ранковим авіаударом будинку дістали тіло загиблого

Генштаб ЗСУ: За минулу добу відбулося 158 боїв, покровський залишається найбільш напруженим напрямком

У ДНІПРІ ЗНОВУ ЧУТИ ВИБУХИ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА