21:51 02.07.2024

Єрмак і Блінкен обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

1 хв читати

d3f2139754873d20db9b0fb29f3cce78-1719941923-extra-large

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час візиту української делегації до США у складі віцепрем'єр-міністерки у справах європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, міністра оборони Рустема Умєрова і міністра енергетики Германа Галущенка провели зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкеном, повідомляє пресслужба глави Української держави.

"Ваша допомога з озброєнням і боєприпасами зміцнить наших бійців на полі бою та допоможе нашій державі боротися проти російської агресії", - йдеться в повідомленні.

Також під час розмови сторони обговорили підсумки Глобального саміту миру в Швейцарії та подальшу реалізацію пунктів Формули миру і спільну роботу з встановлення справедливого миру в Україні.

Окрему увагу було приділено підготовці до саміту НАТО, який відбудеться наступного тижня у Вашингтоні, зокрема, документам, які будуть укладені.

Ольга Стефанішина наголосила на очікуваннях України від саміту НАТО. Під час зустрічі обговорили просування України на шляху євроатлантичної інтеграції та гарантованої фінансової допомоги для посилення обороноздатності нашої держави на рівні Альянсу.

Рустем Умєров детально поінформував про необхідність забезпечення наших Сил оборони додатковими системами протиповітряної оборони для захисту українських міст і громад, а також об'єктів критичної інфраструктури.

Герман Галущенко розповів про наслідки російських атак на об'єкти енергетичної інфраструктури України.

Також Андрій Єрмак наголосив на важливості запровадження секторальних санкцій щодо банківських та фінансових установ країни-агресорки.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Армія РФ завдала по Україні одного ракетного удару і 38 авіаударів із застосуванням 76 УАБів

Від початку доби було 130 бойових зіткнень, напружена ситуація на торецькому напрямку

Єрмак зустрівся з членами Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану

Структура інвесткомпанії umgi СКМ перемогла в конкурсі на розробку каолінів у Житомирській області

Клименко: Попри війну поліція дала відчуття безпеки кожному громадянину нашої країни

Президент Словаччини проти відправлення словацьких військ в Україну та прискорення переговорів щодо вступу Києва в НАТО

Словаччина, як і раніше, провадить "велику роботу" з підтримки України, має намір збільшити постачання електроенергії - президент Пеллегріні

Померла ще одна постраждала від ракетного удару в Дніпрі 3 липня

Зеленський заявив, що учасники Ставки ухвалили важливі рішення щодо дронів і РЕБ: Час покаже ці рішення на фронті

У результаті ракетного удару по Одеській області пошкоджено припортову інфраструктуру, загинув один цивільний, ще сімох поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА