16:44 06.02.2020

ЄС вітає бажання України приєднатися до "зеленої угоди", тепер необхідно визначитися з основними сферами співпраці - Маасікас

2 хв читати
ЄС вітає бажання України приєднатися до "зеленої угоди", тепер необхідно визначитися з основними сферами співпраці - Маасікас

Під час засідання Ради асоціації Україна-ЄС українська делегація висловила бажання приєднатися до "Європейської зеленої угоди" (European Green Deal), повідомив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Звісно, європейська сторона вітає те, що Україна висловила бажання приєднатися до цієї "зеленої угоди", але вся ця робота лише на самому початку, необхідно тепер визначитися з основними питаннями і сферами, в яких відбуватиметься співпраця між ЄС і Україною, зокрема, одна з таких сфер, яку згадували під час зустрічей - це синхронізація ринків електроенергії України і ЄС", - сказав він на Асамблеї української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС у Києві у четвер.

Дипломат додав, що на всіх зустрічах прем'єр-міністр України Олексій Гончарук порушував питання про те, що Україна хоче підписати з ЄС угоду AСAA, так званий промисловий безвіз, який полегшить доступ українських промислових товарів на ринки ЄС.

"Для ЄС це не стільки політичне питання, скільки питання захисту споживачів. ЄС хоче бути абсолютно впевненим у тому, що всі товари, які потрапляють на ринок ЄС, відповідають стандартам ЄС. Тому ми вітаємо те, що наразі вже розпочався процес оцінки, і можна буде рухатися вперед", - зазначив посол.

Маасікас також нагадав, що наступного тижня комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Олівер Варга відвідає Україну (11-12 лютого - ІФ).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА