16:48 11.09.2020

ЄС підтримає Україну в прагненні до "озеленення" економіки - посол ЄС

2 хв читати
ЄС підтримає Україну в прагненні до "озеленення" економіки - посол ЄС

Європейський Союз запропонує Україні підтримку в реалізації програм, спрямованих на боротьбу зі змінами клімату, повідомив посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Наразі ми готуємо для України десятимільйонну програму для найбільш важливих галузей, що передбачає, зокрема, нову політику щодо змін клімату, "озеленення" транспорту. Якщо ця програма буде успішною, вона може стати основою для подальшої ширшої програми з більш комплексним підходом, так би мовити "озеленення" економіки України", - зазначив Маасікас на слуханнях Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України в ЄС щодо Euroрean Green Deal у п'ятницю.

За його словами, Європейська "зелена" угода - це нова стратегія Європи і пріоритет, що об'єднує політики для подолання жахливих змін клімату і зменшення забруднення довкілля.

"Тому екологія, економічна та соціальна стійкість йдуть рука в руку", - зазначив він.

На думку Маасікаса, Україна продемонструвала великий інтерес до співпраці у рамках "зеленої" угоди і готовність запропонувати структурований та постійний діалог у цій тематиці. При цьому він відзначив, зокрема, успішність підвищення енергоефективності житлових будинків, висловив розуміння, що подальша реформа потребує фінансування.

"Ми шукаємо можливості посилення співпраці з Україною шляхом діалогу в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Сподіваємося, що елементи "зеленої" угоди можна буде внести до подальших спільних документів", - зазначив посол ЄС в Україні.

Він також відзначив необхідність уникати впровадження агресивних технологій, що базуються на викопних видах палива і на "стійкому економічному націоналізмі".

"Ми всі розуміємо, що така логіка є тупиковою і призведе до зменшення ВВП, економічних потужностей, і на цьому все", - наголосив Маасікас.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА