20:50 11.09.2020

Україна в ЄС наполягатиме на індивідуальному підході в реалізації European Green Deal

2 хв читати
Україна в ЄС наполягатиме на індивідуальному підході в реалізації European Green Deal

Україна під час формування дорожньої карти з реалізації Європейської зеленої угоди (European Green Deal) наполягатиме на індивідуальному підході до неї, заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Зважаючи на те, що Україна взяла на себе зобов'язання щодо політичної та економічної інтеграції з ЄС, до неї має застосовуватися індивідуальний підхід під час формування дорожньої карти з реалізації Європейської зеленої угоди", - сказала вона на слуханнях комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС щодо Euroрean Green Deal у п'ятницю.

За словами віце-прем'єра, формуючи попередні пропозиції до дорожньої карти, передані ЄС, уряд виходив саме з такої позиції, і відстоюватиме її надалі.

Крім цього, позиція України полягає в тому, що вона має виступати рівноправним учасником діалогу щодо "зеленої" угоди, зазначила Стефанішина.

"Формуючи позицію України, ми виходили з того, що вже розділяємо амбітний кліматичний порядок денний, будучи, зокрема, учасником Паризької угоди і Цілей сталого розвитку ООН. Тому Україна має залучатися до діалогу як рівноправний учасник, а не як третя країна, яка виконуватиме стратегію ЄС", - роз'яснила віце-прем'єр.

Водночас, за її словами, уряд має намір відстоювати такий підхід до формування дорожньої карти, який дав би змогу знайти компроміс між завданнями "зеленої" угоди і реальними можливостями України з її реалізації.

"Так, ми поділяємо ці цілі, але маємо виходити з реальних можливостей економіки в контексті тимчасових рамок і формувати дорожню карту, базуючись на правильному балансі між амбітними завданнями і тимчасовими рамками, коли ми можемо цього досягти, враховуючи формування бюджетного процесу і всередині країни, і разом із ЄС", - зазначила представник уряду.

Водночас Стефанішина зауважила, що для діалогу щодо "зеленої" угоди на найвищому рівні з української та європейської сторін Україна наполягатиме на створенні при Раді Європи підкомітету або формуванні окремого органу.

"У рамках діалогу буде напрацьовано дорожню карту, яка буде покладена в основу бюджетного планування та діяльності уряду. Розпочнемо її реалізацію після затвердження з європейською стороною", - наголосила віце-прем'єр.

Як повідомлялося, в середині серпня Кабінет Міністрів спільно з представниками бізнесу, громадськості та експертів напрацював попередні пропозиції для створення спільної з ЄС дорожньої карти щодо участі України в Європейській зеленій угоді (European Green Deel), які планує закріпити на Саміті Україна-ЄС у жовтні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

Перші дві ВЕС "Нафтогазу" буде побудовано в Одеській і Миколаївській областях - голова групи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА