15:01 19.03.2021

SAP планує досягти нульового викиду вуглецю

2 хв читати
SAP планує досягти нульового викиду вуглецю

SAP планує досягти нульового викиду вуглецю до 2023 року, повідомила компанія в офіційному прес-релізі у п'ятницю.

Згідно документу, це на два роки раніше від заявленого терміну. Торік компанія зменшила кількість викидів парникових газів більше, ніж планувалося. Загалом це було пов'язано зі змінами формату роботи: працівники перебували вдома, тому викиди вуглецю, викликані щоденними поїздками на роботу й експлуатацією офісних будівель, знизилися. Скороченню вуглецевого сліду SAP у 2020 році сприяло і зменшення кількості відряджень. Завдяки цьому компанія змогла скоротити рівень викидів на 43% більше від очікуваного, викинувши 135 кілотонн замість планованих 238 кілотонн. Для порівняння: у 2019 році викиди SAP склали 300 тис. тонн.

SAP враховує всі свої прямі й непрямі викиди, а також вуглецевий слід, що виникає в ланцюжку поставок, пов'язаних зокрема з авіаперельотами, орендою автомобілів і сторонніми центрами обробки даних. Компанія використовує підхід, який передбачає запобігання, скорочення та компенсацію викидів. Так, наприклад, у роботі все частіше використовуються телекомунікаційні технології, а не бізнес-поїздки. Якщо викидів неможливо уникнути, застосовуються такі інновації, як енергоефективне освітлення в офісах, дієві системи охолодження в центрах обробки даних й альтернативні мобільні рішення. До того ж SAP компенсує неминучі викиди, підтримуючи кліматичні проєкти та працюючи з партнерами, які відповідають золотому стандартові, встановленому Gold Standard Foundation. Крім того, SAP постійно просуває нові корпоративні ініціативи: компанія зокрема зафіксувала внутрішню ціну на викиди вуглецю для бізнес-рейсів.

З 2017 року в межах програми Science Based Targets (SBTi) SAP вживає заходів щодо обмеження глобального потепління на 1,5 °C. Компанія використовує повністю відновлювані джерела енергії для живлення всіх центрів обробки даних з 2014 року. А завдяки власній «зеленій хмарі» SAP може пропонувати своїм клієнтам хмарні рішення з нульовим викидом вуглецю.

SAP один зі світових лідерів на ринку корпоративних додатків. Рішеннями й сервісами SAP користуються понад 400 000 клієнтів.  На український ринок компанія SAP вийшла в 1995 році. В Україні її клієнтами є понад 250 державних організацій, а також підприємства нафтогазового, енергетичного та металургійного секторів.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА