10:37 14.05.2021

Британська ERM залучена до розробки пілотного проекту трансформації вугільних регіонів України

2 хв читати
Британська ERM залучена до розробки пілотного проекту трансформації вугільних регіонів України

Міжнародна консалтингова компанія Environmental Resources Management (ERM, Британія) надасть Міністерству енергетики допомогу в реалізації програми трансформації вугільних регіонів, повідомило Міненерго, йдеться в його повідомлення на сайті.

У повідомленні зазначено, що ERM, яка спеціалізується на розробці проектів сталого розвитку, 13 травня презентувала план підготовки до пілотного проекту трансформації вугільних регіонів.

У рамках підготовки до проекту британські й українські фахівці до кінця березня 2022 року мають визначити вугільний регіон, де буде реалізовано пілотний проект, провести попередні консультації з зацікавленими сторонами та розробити безпосередньо план трансформації.

Програму, що передбачає розробку проекту справедливої трансформації одного з вугільних регіонів України, фінансує британський уряд, уточнили в Міненерго.

Як повідомлялося, у березні поточного року канадська гірничорудна компанія Black Iron, що реалізовує проект зі створення нового залізорудного виробництва в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.), заявила про залучення компанії Environmental Resources Management (ERM) для оцінки його впливу на екологічне та соціальне середовище.

Як пояснили в Black Iron, ERM було обрано для виконання цієї роботи на підставі її високої репутації в цій галузі, яка має кілька успішних проектів, також реалізованих в Україні.

ERM має понад 140 офісів у всьому світі, штаб-квартира групи розташована в Лондоні.

У другій половині березня Міненерго, керівником якого на той момент був Юрій Вітренко, відкликало для перегляду концепцію реформування вугільної галузі, що передбачає, зокрема, приєднання перспективних шахт до ПАТ "Центренерго" з подальшою приватизацією і ліквідацію збиткових підприємств. "Щоб переконатися, що ми справді зробимо ефективну вертикально інтегровану компанію на базі "Центренерго", - прокоментував тоді Вітренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

Перші дві ВЕС "Нафтогазу" буде побудовано в Одеській і Миколаївській областях - голова групи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА